Promisiuni de la directorul RADET, Răzvan Nițu: prețul energiei termice nu va crește în această iarnă

RADET
RADET se pregătește să bage căldură în calorifere

Facturile la încălzire pe luna octombrie a acestui an au scăzut cu 27% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar preţul energiei termice livrate bucureştenilor nu va creşte în această iarnă, promite RADET.

Într-un comunicat de presă dat publicității luni de RADET, administratorul special al regiei, Răzvan Niţu, susţine că preţul energiei termice livrate bucureştenilor nu va creşte în această iarnă. Mai mult, acesta se va menţine la preţul de anul trecut, spune administratorul special al RADET.

Regia de termoficare precizează că, deşi au fost mărite tarifele de transport şi distribuţie a energiei termice în Bucureşti cu peste 30%, preţul de facturare plătit a rămas neschimbat. De asemenea, reprezentanţii regiei spun că tariful gigacaloriei a scăzut de la 164,40 de lei la 163,03 de lei, după diminuarea TVA de la 1 ianuarie 2017 de la 20% la 19%.

Consilierii generali au decis, în şedinţa din 30 august să mărească subvenţia anuală acordată din bugetul local cu 137,3 milioane de lei (cu TVA) pe an pentru Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), ca urmare a creşterii costurilor de transport şi distribuţie, pentru ca populaţia din Bucureşti rămasă în sistemul centralizat de încălzire să nu plătească mai mult pentru apă caldă şi căldură.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here