Proiect Ministerul Transporturilor: Legătură feroviară între Capitală și Aeroportul Otopeni

întârzieri de până la 30 de minute Se oprește curentul la Otopeni

Într-un interviu acordat hotnews.ro, ministrul Transporturilor Iulian Matache a declarat că există documentaţie în faza incipientă pentru extinderea liniei de cale ferată până în Aeroportul ”Henri Coandă” şi construirea unui terminal de cale ferată sub aeroport.

aeroport otopeniIulian Matache nu a oferit un termen concret, în schimb a precizat că în acelaşi timp se intenţionează şi implementarea Magistralei 6 de metrou care să facă legătură cu aeroportul din nordul Capitalei.

”Legătură aeroportului cu Bucureştiul se face astăzi pe rutier, prin mijloacele de transport în comun sau fiecare ajunge cu maşină. Sunt cele două soluţii care ar lega aeroportul. Una e prin acea linie de metrou la care anul asta finalizăm documentaţiile tehnice şi apoi vedem de unde găsim resursă financiară pentru că o parte o avem, dar trebuie să mai găsim. În ceea ce priveşte legătură feroviară, aşa cum a funcţionat ea până nu demult, nu cred că era o soluţie excepţională: transbordarea de pe marginea rambleului caii ferate într-un microbuz la gara. Soluţia pentru care există o documentaţie, în faza incipientă este adevărat, este extinderea liniei de cale ferată până în aeroport şi construirea unui terminal de cale ferată care, din punctul meu de vedere, ar trebui să deservească şi viitoarea linie de metrou (…) Da, avem în vedere să asigurăm legătură de la Aeroportul Otopeni şi pe cale ferată până în Bucureşti, până la Gara de Nord”, a declarat Iulian Matache.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here