sâmbătă, iulie 20, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăProiect: Hotărârile privind patrimoniul localităţilor, cu votul majorităţii simple a consilierilor

Proiect: Hotărârile privind patrimoniul localităţilor, cu votul majorităţii simple a consilierilor

-

Un grup de 28 senatori PSD a propus, într-un proiect, ca hotărârile privind patrimoniul localităţilor să fie luate cu voturile a jumătate plus unu din numărul consilierilor, faţă de două treimi în prezent, informează Mediafax.

Darius Valcov
Darius Vâlcov

Printre inițiatorii proiectului se numără Darius Vâlcov, Gabriela Firea, Cosmin Nicula, Liviu Pop, Daniel Savu, Ilie Sârbu, Doina Silistru, Florea Voinea și Mihai Fifor. Senatorii au depus, în 2 februarie, o propunere legislativă de modificare a legii administraţiei publice locale.

În prezent, legislaţia prevede că hotărârile referitoare la patrimoniul unităţilor administrativ teritoriale să fie adoptate de consiliile locale şi consiliile judeţene cu votul a două treimi din numărul total al consilierilor în funcţie, dar că în nenumărate cazuri acest lucru duce la imposibilitatea de a se adopta hotărâri care să ofere companiilor naţionale şi internaţionale ocazia de învesti şi de a crea locuri de muncă şi la îngreunarea accesării fondurilor europene, susțin inițiatorii legii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Publicitatea la ţigările electronice, interzisă: Iohannis a promulgat legea!

0
Publicitatea explicită pentru produsele din tutun, dispozitivele și ţigaretele electronice, inclusiv de tip Vape sau pentru încălzirea tutunului este interzisă, conform prevederilor unei legi care a fost promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis. CITEŞTE ŞI: Grindeanu, ceartă cu Ciucă: Și...