Proiect de lege: Infractorii recidiviști ar putea fi evacuaţi din locuinţele sociale

Jandarmeria Capitalei

Deputatul PNL Mihai Tararache a inițiat un proiect de lege potrivit căruia cei cu antecedente penale care stau în locuinţe sociale şi încalcă din nou legea să fie evacuaţi.

scandal jandarmi„Proiectul meu nu este îndreptat împotriva cuiva, vrea să facă ordine în acest domeniu şi vreau să vin în sprijinul cetăţenilor oneşti şi al asistaţilor sociali care au nevoie de aceste locuinţe. Eu cred că singurii care ar trebui să se teamă de acest proiect de lege pe care îl lansez astăzi în dezbatere sunt infractorii care încalcă legea. (…) Proiectul vizează modul în care sunt atribuite locuinţele sociale. Dacă cel care primeşte o astfel de locuinţă are antecedente penale şi iarăşi încalcă legea categoric va fi evacuat, dacă refuză să muncească atunci când este apt de muncă să fie evacuat şi, dacă avem aceste prevederi clare, eu sunt sigur că se vor diminua aceste aspecte infracţionale care deranjează mulţi oameni”, a spus Mihai Tararache, citat de Mediafax.

El a arătat că, spre exemplu, în cartierul „Henri Coandă” din Constanţa s-ar afla recidivişti.

„Sunt sute de constănţeni care au venit la mine pentru că în mod repetat le sunt sparte maşinile, se duc acasă şi nu găsesc clanţele de la uşi, rufele pe sârmă pentru că în România lui 2015 aceşti oameni cărora statul le-a oferit o locuinţă socială folosesc metoda pisica. Se duc cu pisica, aruncă pisica în balcon, pisica în balcon, pisica strânge rufele cu ghiarele şi trage înapoi”, a mai spus Tararache.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here