Programul Rabla pentru becuri: 200 de lei pentru cei care vor să le schimbe

sursa: Pixibay

Programul Rabla pentru becuri ar putea fi lansat cel mai târziu la sfârşitul lunii octombrie. Statul va da tichete în valoare de 200 de lei celor care vor să înlocuiască becurile clasice cu cele led, mai economice, dar şi mai scumpe.

„Programul poate fi lansat în momentul în care vom avea modificarea bugetului AFM, probabil într-o săptămână, maxim două săptămâni, vom avea hotărârea de Guvern de modificare a bugetului AFM. Estimarea s-a făcut… În principiu, am pornit de la disponibilităţile băneşti ale AFM pentru următoarele trei luni. Dacă acest program are succes, dacă există cerere reală din partea cetăţenilor şi dacă vor fi probabil sute de mii de cetăţeni care se vor înscrie în acest program, în bugetul anului viitor, printr-o schemă lansată anul viitor, printr-o nouă cerere de finanţare sau de alocare de vouchere, putem să continuăm programul şi anul viitor”, a declarat ministrul Mediului.

Înscrierile se fac online, pe aceeaşi aplicaţie folosită şi pentru „Rabla pentru electrocasnice”. Cei interesaţi trebuie să se grăbească pentru că numărul voucherelor este limitat. 

Becurile achiziţionate prin programul Rabla nu trebuie să aibă o putere mai mare de 15 Watti. Cei care se înscriu trebuie să dea la schimb un bec clasic sau unul led stricat pentru a primi unul nou. Valoarea întregului proiect este de 400 milioane de lei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here