Prognoza meteo în următoarele zile. Cum va fi vremea de 1 Mai

atenționare meteo vremea de 1 Mai, Prognoza meteo

După ce jumătate din țară a fost sub cod galben de ploi, vremea de 1 Mai se mai îndreaptă. În continuare însă ploile vor mai cădea în anumite regiuni, avertizează meteorologii.

Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice datei, astfel cã maximele se vor încadra între 16 şi 25 de grade, iar minimele între 6 şi 13 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

Luni, 29 aprilie, cerul va fi variabil cu înnorãri temporare şi ploi de scurtã duratã, posibil însoţite de descãrcãri electrice, în anumite zone. Aceeaşi prognoză este aşteptată şi pentru zilele următoare.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, cu înnorãri în a doua parte a intervalului când probabilitatea de apariţie a ploilor de scurtã duratã va fi în creştere. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 23 de grade, iar cea minimã va fi de 10…11 grade.

Cum va fi vremea d 1 Mai

Miercuri, de 1 mai, vremea va fi instabilă în toată ţara, cu înnorări şi cu temperaturi sub mediile multianuale, însă pe litoral nu vor fi ploi.

Cerul va fi variabil cu înnorãri temporare şi ploi de scurtã duratã, posibil însoţite de descãrcãri electrice, pe arii restrânse cu precãdere în nord-vest şi în zona montanã.

Începând din orele serii, înnorãrile se vor extinde şi în special în jumãtatea sud-vesticã a ţãrii, local vor fi averse şi descãrcãri electrice şi pe spaţii mici cantitãţile de apã pot depãşi 10…15 l/mp.

Pe crestele montane vor fi precipitaţii mixte. Izolat vor fi condiţii de grindinã. Vântul va avea intensificãri temporare la munte şi în regiunile sudice, dar şi în timpul ploilor, când pot lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 grade în Dealurile de Vest şi 24 de grade în sud-est, iar cele minime între 4 şi 11 grade.

În Bucureşti, cerul va avea înnorãri mai ales dupã-amiaza şi seara, când se vor semnala averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla în general moderat, trecãtor cu intensificãri îndeosebi în timpul ploilor. Temperatura maximã va fi de 20…21 de grade, iar cea minimã de 6…7 grade.

LĂSAȚI UN MESAJ