Profesorii s-au jucat cu nervii elevilor: 30.000 de note au fost mărite după contestaţiile de la BAC

Științea Agronomice

30 de mii de note au fost mărite, a anunțat vineri ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, după finalizarea contestațiilor la Bacalaureat. Rata de promovare este de 75.2%, a spus ministrul.

CITEŞTE ŞI:  Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: Elevii nu pot lua nota 7 dacă nu fac meditații

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat că există 60 de note de 10 în plus, după contestații. O astfel de diferență este frapantă și se poate spune că profesorii și-au bătut joc de munca unor elevi de excepție, care ar fi luat media 10, în mod normal. De asemenea, Cîmpeanu a precizat că se vor verifica lucrările pentru că au existat și diferențe de două puncte între prima corectare și contestație.

A crescut numărul mediilor de 10

„A crescut și numărul mediilor de 10. Acum avem 222, cu 60 peste cele 162 înaintea contestațiilor.

Am avut, din păcate, și 120 de lucrări cu peste două puncte diferență. Jumătate din aceste diferențe mari provine din 4 județe (…) Vom analiza lucrare cu lucrare pentru a vedea care este cauza acestor diferențe mari. Există și erori materiale, dar sunt diferențe care provin din diferența de interpretare în special la disciplinele română și istorie, dar mai sunt și diferențe cărora nu le pot găsi nicio explicație.”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here