Profesorii ar putea fi obligaţi să aibă certificat verde! Declaraţii de ULTIMĂ oră ale ministrului Sănătăţii

Cseke Attila, sursa: Facebook

Angajații din sistemul medical care refuză vaccinarea anti-COVID și testarea vor avea contractul de muncă suspendat, iar după 30 de zile se poate ajunge la concediere, prevede proiectul de lege promovat de Ministerul Sănătății, a explicat marți ministrul Cseke Attila.

Întrebat despre introducerea certificatului COVID-19 și pentru cadrele didactice, el a spus că se va discuta cu miniștrii.

Proiect de lege

Cseke Attila a spus că proiectul de lege, pus în dezbatere publică luni de Ministerul Sănătății, este o măsură necesară în această perioadă și se aplică pe perioada stării de alertă. Proiectul urmează să fie adoptat de guvern și trimis apoi Parlamentului.

CITEŞTE ŞI: Organizarea spitalelor în valul 4 al pandemiei. Anunțul ministrului Sănătății

Ministrul interimar al Sănătății a explicat că personalul medical din spitale, din Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul de Aviație (avioanele și elicopterele SMURD), Ministerul de Interne, inclusiv din instituțiile subordonate, trebuie să prezinte la locul de muncă certificatul verde COVID-19, care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea. Dacă nu vor face acest lucru, le va fi suspendat contractul de muncă, iar după 30 de zile se va putea ajunge la concediere.

Întrebat dacă se intenționează introducerea obligativității certificatului verde și pentru profesori, Cseke Attila a răspuns: „Dacă există alte domenii în care se dorește să se introducă această obligativitate, vom discuta cu miniștrii de resort”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here