Procurorul general al României susține că scandalul din jurul DNA este creat de persoane care sunt cercetate de procurori

Candidaţii pentru funcţia de procuror general au fost respinși
Actualul rocuror general, Augustin Lazăr, candidează din nou

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat căl DNA îşi va clarifica problemele, şi că scandalul există în jurul instituţiei, fiind produs, „nu dezinteresat, de anumite canale media”.

Despre detectorul de minciuni, invocat de cei care au reclamat modul în care procurorul şef al DNA Laura Codruţa Kovesi dorea să ancheteze felul în care înregistrările cu ea au ajuns în spaţiul public, Lazăr a susţinut că acest procedeu, „fără a fi o regină a probaţiunii”, poate oferi date despre direcţia în care trebuie să meargă o investigaţie.

„Sugeraţi dumneavoastră că există scandal în DNA. Scandalul există în jurul DNA. Adică există un bruiaj, un zgomot mediatic deosebit de interesat, care ar vrea să găsească vulnerabilităţile unei instituţii de elită a Ministerului Public, vulnerabilităţile şi posibilele radicalizări ale unei persoane care, sigur, ar putea să aibă anumite frustrări de-a lungul timpului acumulate. Însă eu vă asigur că DNA este o structură de elită a Ministerului Public în care UE a investit bani mulţi, are un corp de elită, ca de altfel, şi întreg Ministerul Public şi DNA îşi va clarifica toate problemele pe care le are”, a afirmat procurorul general, răspunzând unei întrebări pe tema scandalului de la DNA.

El a susţinut că „scandalul este în jur, este produs nu dezinteresat de anumite canale media” şi că „evident că avantajează pe cei care doresc oprirea luptei anticorupţie”.

„Dumneavoastră spuneţi că sunt tensiuni, faptul că cineva să comită o faptă în DNA, nu înseamnă tensiuni, înseamnă ca acel cineva va fi găsit şi lucrurile vor fi clarificate în zilele imediat următoare şi se va demonstra că DNA este capabilă să-şi clarifice problemele”, a menţionat Lazăr, conform News.ro

El a fost întrebat şi în legătură cu utilizarea detectorului de minciuni anchete, având în vedere că procurorii care s-au adresat Inspecţiei Judiciare reclamând-o pe Kovesi au invocat faptul că aceasta dorea utilizarea testului polihgraf.

„Puţină lume ştie câteva lucruri care sunt esenţiale: detectorul de minciuni este un dispozitiv care este utilizat pentru a verifica sinceritatea. Nu reprezintă o regină a probaţiunii, dar poate să ajute pe cel care face verificările să determine dintr-un cerc mai larg de suspecţi, încotro ar trebui să meargă investigaţia. Cu certitudine vă spun că a multa oară a fost folosit detectorul de minciuni, nu pentru a produce proba regină, ci pentru a orienta investigaţia pe bază de probe, într-o zonă unde să fie identificat”, a explicat Augustin Lazăr, citat de News.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.