joi, noiembrie 21, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăProcurorii DNA au ridicat din nou documente de la sediul Consiliului Judeţean...

Procurorii DNA au ridicat din nou documente de la sediul Consiliului Judeţean Hunedoara

-

ProcuroriiProcurorii DNA au ridicat din nou, vineri, de la sediul CJ Hunedoara, documente pentru anchete începute în 2014, în care mai multe persoane sunt cercetate pentru corupţie, inclusiv preşedintele, Mircea Moloţ, şi adjunctul acestuia Tiberiu Balint, ambii suspendaţi din funcţie.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Hunedoara, Anca Dumitra, a declarat vineri pentru Mediafax că procurorii DNA au ridicat noi documente pentru anchete derulate în 2014. „Procurorii DNA au venit în această dimineaţă la Consiliul Judeţean. Nu au fost însoţiţi de mascaţi, nu au sigilat birouri, nu au ridicat persoane, ci ne-au solicitat mai multe documente pe care le-au ridicat, pentru a le folosi în anchete aflate deja în derulare. Nu pot să ofer mai multe detalii, deoarece procurorii ne-au spus că am putea influenţa cursul anchetei”, a declarat Anca Dumitra.

Procurorii DNA Alba au mai ridicat documente de la sediul CJ Hunedoara şi pe 28 aprilie, pentru aceleaşi anchete. La finele anului trecut, DNA a început în judeţul Hunedoara anchete privind cazul de corupţie în care sunt implicaţi preşedintele CJ Hunedoara Mircea Moloţ, vicepreşedintele instituţiei Tiberiu Balint, ambii suspendaţi din funcţie, ginerele şefului CJ şi alţi doi oameni de afaceri.

Mircea Moloţ, vicepreşedintele CJ Tiberiu Balint, ginerele lui Moloţ, Roberto Patrik Venter, şi alţi doi oameni de afaceri, Vasile Axinte şi Emanoil Milică Pup, au fost reţinuţi pe 3 decembrie 2014, pentru fapte de corupţie, iar din 3 martie au fost puşi sub control judiciar. Mircea Moloţ este acuzat de trafic de influenţă, în formă continuată, luare de mită, în formă continuată, folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, spălare de bani, în forma instigării, conflict de interese şi deţinerea fără drept a unui document care conţine informaţii secrete de stat.

La rândul lui, Tiberiu Balint este acuzat de luare de mită, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, spălare de bani.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

AEP şi-a cumpărat masă cu 32.000 de euro şi scaune cu câte 500 de euro unu

0
Biroul Electoral Central și Autoritatea Electorală Permanentă au cumpărat la finalul lunii trecute, în toiul pregătirilor pentru alegerile prezidențiale și parlamentare, o masă în valoare de peste 32.000 de euro și 32 de scaune cu 500 de euro bucata...