UPDATE Procurorii DNA au descins la sediul Primăriei Cluj-Napoca. Ce spune Emil Boc

Foto :Primăria Cluj-Napoca
Foto :Primăria Cluj-Napoca

Cluj-NapocaO echipă de procurori din cadrul DNA Cluj a descins miercuri dimineaţă, pentru verificări, la sediul Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, DNA Cluj a solicitat să i se pună la dispoziție, spre verificare, copii după hotărâri ale Consiliului Local, precum și contracte de prestări servicii și contracte de sponsorizare care au fost încheiate între Primărie și firma Coral Impex, care se ocupă de servicii de deratizare și dezinsecție.

UPDATE Emil Boc: acţiunea DNA vizează activitatea unor funcţionari de la Primăria Cluj-Napoca

Acțiunea echipei DNA la Primăria Cluj-Napoca vizează activitatea unor funcționari suspectați de fapte de corupție, a explicat primarul Emil Boc. “Se precizează în acest document că este vorba de suspiciuni cu privire la cercetarea unor posibile fapte de corupție săvârșite de către funcționari ai administrației publice locale. Asta e ceea ce am primit. Mai multe date nu am”, a spus Boc.

O echipă a DNA, Serviciul Teritorial Cluj, face verificări ale documentelor care privesc relația contractuală dintre municipalitate și firma SC Coral Impex, care prestează servicii de deratizare-dezinsecție în oraș. Întrebat fiind dacă prelungirea contractului cu SC Coral Impex s-a făcut legal în 2010, primarul Emil Boc a spus că, deși nu el era atunci edil al orașului, nu are motive să creadă că nu s-a respectat legea.

“Nu am fost aici în 2010 dar dacă nu era legal nu se putea prelungi, pentru că a fost prin Consiliul local, cu toate procedurile aferente. Nu am avut niciun fel de sesizare de problemă pe parcursul anilor că acel contract ar fi avut vreo problemă. Dar din câte văd eu aici este o chestiune care ține de suspiciuni de fapte de corupție săvârșite de anumiți funcționari ai administrației publice locale. Nu știu la ce anume se referă dar aceste suspiciuni există și acestea se cercetează”, a declarat primarul.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.