Probleme pentru Arafat: DNA a descins la IGSU pentru achiziţii suspecte!

sursa: Raed Arafat, Facebook

Procurorii DNA au făcut o vizită la sediul IGSU, departamentul condus de Raed Arafat. Conform jurnaliștilor de la Libertatea, procurorii DNA anchetează achiziția barocamerelor achiziționate de IGSU, care au costat 1,2 milioane de euro/ bucata, dar care zac nefolosite din anul 2017.

CITEŞTE ŞI: Arafat spune că are o „colaborare excelentă” cu președintele Iohannis

Barocamerele sunt de dimensiunea unor TIR-uri și au costat 1,2 milioane de euro bucata, iar la momentul achiziției au fost prezentate ca o soluție pentru marii arși din România. În ciuda faptului că sunt nefolosite, barocamerele sunt etalate de IGSU la paradele de 1 Decembrie.

„Afacerea este scandaloasă, cel puțin în sensul prețului și inutilității. Însă noi, la IGSU, nu mai credem că aici se va face vreodată lumină”, spune o sursă care cunoaște în detaliu de câte ori procurorii au început cercetări pe diverse achiziții la IGSU.

Documente ridicate

La începutul lunii noiembrie, susțin surse din ISGU, ofițerii judiciari ai DNA, sub supravegherea procurorilor, au ridicat de la IGSU documentația privind achiziția celor 4 barocamere mobile. Autospecialele au fost cumpărate cu 1,2 milioane euro fiecare.

„Procurorii au cerut și actele prin care a fost stabilit prețul de achiziție”, a declarat sursa, care a precizat că în aceste barocamere nu a fost tratat niciun pacient până în prezent. „Inițial, s-au cerut 200.000 de euro pentru specializarea a 18 cadre medicale în terapia bariatrică, dar Arafat a spus că o să vorbească el cu Marina italiană pentru ajutor. Ceea ce a și făcut. Dar degeaba. Nici după ce medicii s-au specializat, aceste barocamere nu au fost deschise pacienților”, a explicat sursa.

Aceasta a mai spus că IGSU plătește anual pentru revizia autospecialelor câte 45.000 de euro pe bucată. Informația legată de suma cheltuită pentru întreținerea a fost confirmată de Bogdan Cristian Ion, un medic antreprenor, care are centre cu dispozitive hiperbarice.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here