Borza: Lipsa infrastructurii, o problemă uriașă a României

problemă uriașă a României Autostrada București-Ploiești e aproape gata

Lipsa infrastructurii de transport reprezintă o problemă uriaşă a României și asta pentru că, în ultimii trei ani, nu am fost în măsură să dăm în circulaţie nici măcar 1 km de autostradă, spune deputatul neafiliat, Remuz Borza.

Infrastructura de transport, fie ea rutieră, feroviară, fluvială, maritimă sau aeriană, reprezintă cel mai elocvent barometru privind dezvoltarea economică a unei naţiuni. Iar noi suntem codaşii Europei la acest capitol.

„România, ţara care asigură preşedinţia Consiliului UE, o naţiune în sec XXI, are 10.000 km drumuri de pământ, ca pe vremea lui Ștefan cel Mare. Are şi 750 km de autostrada construiţi prost şi scump. În 1993 România şi China aveau câte 200 km de autostradă. Azi, noi avem mai puţin de 800 km iar China peste 91.000 km, surclasând SUA care are 87.000 km. Doar că americanii construiesc autostrăzi de 100 de ani, în timp ce chinezii s-au apucat odata cu noi, în anii 90. Dacă vrem să atenuăm disparităţile de dezvoltare economică dintre regiunile ţării, trebuie să investim în infrastructura de transport”, a mai afirmat deputatul.

Potrivit lui, trebuie să înţelegem că autostrăzile înseamnă un transport mai ieftin şi mai rapid al mărfurilor şi persoanelor, înseamnă comerţ modern, turism, civilizaţie, siguranţă. Și mai înseamnă viaţă.

„România este campioană europeană la mortalitate provocata de accidentele rutiere. Statisticile din anii ’90 încoace arată că în jur de 1800 de persoane mor anual în accidente de circulaţie, cauza principală fiind drumurile proaste.Degeaba venim în faţa poporului cu declaraţii triumfaliste în ceea ce priveşte evoluţia PIB-ului, dacă creşterea economică nu se regăseşte şi în proiecte de infrastructură. După ce că am construit puţin, am construit şi prost şi scump”, a mai spus Borza.

Săptămâna aceasta, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a asistat la semnarea contractului de construcţie a Lotului 2 din Autostrada A0 (Centura Bucureştiului).

Pentru 16 km, vom plăti constructorului turc Alsim Alarko 163 milioane euro, adică mai mult de 10 milioane euro/km. Valoarea celor 52 de km din Centura Bucureştiului este de 530 milioane euro, cu mult peste media europeană şi cu mult peste normativele de cost elaborate în 2010 de Ministerul Transporturilor, condus la acea dată de Anca Boagiu.

Astfel, pentru 1 km de autostradă construit la şes, cum este şi cazul A0, norma prevede o valoare maximă de 3,8 milioane euro, 4,8 milioane euro pentru 1 km construit la deal şi 5,9 milioane euro pentru 1 km de autostrada construit la munte.

Potrivit lui, autostrada Bucureştiului nu presupune lucrări de o complexitate sporită, precum consolidări de teren, tuneluri ori viaducte. Vecinii noştri bulgari au construit Autostrada Stara Zagora – Karnobat cu 2,2 milioane euro/km, iar alţi vecini, ungurii, au construit Autostrada Szeged-Mako cu 6 milioane euro/km.

„Noi, românii, suntem buni plătitori. E o vorba în popor: prost e ăla care dă, nu ăla care cere. Pe tronsonul de Autostradă Gilău-Câmpia Turzii-Turda am plătit 23 milioane euro/km!!! Cu toate că plătim de zece ori preţul unui km faţă de media europeană, trăim un paradox: nu avem autostrăzi. Explicaţia constă în incompetenţa guvernanţilor, birocraţia sistemului, proasta legislaţie în materie de achiziţii şi licitaţii şi corupţia funcţionarilor. Asta e, de fapt, eterna şi fascinanta Românie, o ţară medievală cu năravuri fanariote într-o Europă a secolului XXI”, a mai spus deputatul neafiliat.

LĂSAȚI UN MESAJ

*