Prinţul Paul află astăzi dacă va fi extrădat în România: Are de executat 3 ani şi 4 luni de închisoare!

Magistrații francezi decid miercuri dacă Prințul Paul va fi sau nu extrădat în România. A fost condamnat definitiv la trei ani și patru luni de închisoare în dosarul retrocerii ilegale a Fermei Băneasa.

CITEŞTE ŞI: BOMBĂ: Prinţul Paul, eliberat în Franţa!

Magistrații de la Curtea de Apel din Paris decid miercuri dacă Prințul Paul va fi sau nu extrădat în România. Decizia ar fi trebuit să fie luată în 14 septembrie, dar judecătorii au amânat pronunțarea. În schimb, au hotărât atunci ca Prințul Paul să fie eliberat din arest și pus sub control judiciar. Până în acest moment nu există informații că ar fi părăsit teritoriul Franței. El și-a angajat un avocat și ar trebui să se prezinte astăzi la instanță.

În trecut, deciziile instanțelor franceze au fost favorabile României, iar în majoritatea cazurilor judecătorii au decis extrădarea. Lucrurile ar putea să stea puțin diferit în ceea ce-l privește pe Paul al României, pentru că acesta s-a născut pe teritoriul Franței. Nu are însă cetățenie franceză, fapt care ar putea să cântărească mult în ceea ce privește decizia magistraților.

În urmă cu aproape patru luni, Paul al României a fost reținut în Paris, Arondismentul 9, la o cafenea unde își petrecea majoritatea dimineților. Purta mască de fiecare dată ca să nu atragă atenția autorităților, dar până la urmă a fost recunoscut.

Condamnat acum 2 ani

În România nu se mai află în acest moment nici Lia a României, soția sa și nici copilul lor. Prințesa, împreună cu micul prinț, sunt în acest moment în Anglia, acolo unde cel mic studiază.

La data de 17 decembrie 2020, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat verdictul final în dosarul retrocedării ilegale a fostei Ferme Regale Băneasa, iar prinţul Paul a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, cu toate că, la judecata în fond, primise trei ani cu suspendare.

După ce magistrații au redactat mandatul de executare al pedepsei cu închisoarea, polițiștii l-au căutat acasă, însă nu au găsit-o decât pe soția lui, prințesa Lia.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here