Primul preşedinte ales democratic în istoria modernă a Egiptului a murit în sala de judecată

Mohammed Morsi
Mohammed Morsi

Fostul preşedinte egiptean Mohammed Morsi, în vârstă de 63 de ani, aflat în detenție din 2013, a murit, luni, după o audiere în faţa tribunalului din Cairo.

Morsi ispăşea o pedeapsă de 20 de ani de detenţie pentru incitare la violenţă împotriva manifestanţilor în 2012, în scurtul său mandat de un an, şi o condamnare pe viaţă pentru spionaj în favoarea Iranului, Qatarului şi a mişcării palestiniene Hamas. Primul preşedinte ales democratic în istoria modernă a Egiptului, a fost demis de armată la mijlocul lui 2013, în cursul unor proteste de masă.

Potrivit u nor surse citate de AFP şi dpa , Morsi se adresa instanţei în momentul în care s-a prăbuşit. A fost transportat la spital, unde a decedat.

„A vorbit în faţa judecătorului timp de 20 de minute, apoi s-a animat şi şi-a pierdut cunoştinţa. L-am transportat rapid la spital, unde a murit mai târziu”, a declarat sursa judiciară. După anunţul decesului său, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a adus un omagiu „martirului” Mohamed Morsi, căruia i-a fost unul din principalii aliaţi.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here