Primăria Sectorului 4 a mărit la loc bursele elevilor, după “amputarea” lor din noiembrie 2016

Primăria Sectorului 4
Daniel Băluță a reușit să găsească resurse pentru a crește bursele școlare, „ciuntite” în noiembrie 2016

Consiliul Local al Sectorului 4 a aprobat marți, 9 mai, la propunerea primarului Daniel Băluță, creșteri pentru bursele școlare pentru tot semestrul al II-lea a anului școlar 2016 – 2017.

Primarul Daniel Băluță a reușit să găsească resursele financiare necesare pentru a crește cuantumul burselor chiar și de trei ori. Daniel Băluță nu a reușit încă să readucă bursele școlare la același nivel de dinainte de „amputarea” acestora din noiembrie 2016.

Noile burse școlare

Urmare a aprobării Consiliului Local, noile burse au crescut astfe:

  • bursele de merit (rezultate deosebite la învăţătură: au obţinut media generală de cel puţin 8,50 şi nota 10 la purtare în anul şcolar anterior, respectiv în primul semestru al anului şcolar, pentru elevii aflaţi în clasele de început ale învăţământului gimnazial, liceal sau profesional) – 200 lei/lună (față de  100 de lei/lună).

Tot 200 lei/lună vor primi, timp de 5 luni, elevii care au obţinut locurile I, II sau III la etapele judeţene ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare naţionale organizate de Ministerul Educației, burse care fuseseră desființate în luna noiembrie 2016.

  • bursele de performanță, pentru premianții olimpiadelor sau concursurilor naționale – au fost și ele crescute la loc de Daniel Băluță, de la 350 lei la 400 lei/lună.
  • bursele de studiu, date pentru școlarii proveniți din familii cu venituri reduse, cu condiția ca elevii să aibă media peste 7, au rămas la 100 lei/lună.

 

LĂSAȚI UN MESAJ