Primele doze de vaccin de la Moderna au ajuns în România! Cine va beneficia de ele

Primele 14.000 de doze de vaccin Moderna au ajuns în România, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac 2 (judeţul Arad). Vaccinurile au fost aduse cu o maşină, prima tranşă fiind una simbolică.

Maşina care transporta dozele de vaccin a fost aşteptată la intrarea în ţară de echipaje de Poliţie care o vor escorta până la Bucureşti. Transportul va ajunge la destinaţie în cursul zilei de miercuri.

Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor Privind Vaccinarea împotriva COVID-19, primele 14.000 de doze de vaccin Moderna vor fi depozitate la Institutul Cantacuzino.

Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România, autoritatea naţională cu competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

Recomandarea pentru vaccinul Moderna este de administrare în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vârsta de peste 18 ani.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here