Primele doze de vaccin anti-Covid ar putea ajunge după Crăciun. 5000 de români ar putea fi imunizați în prima tranșă

Foto: vaccin antigripal
Foto: vaccin antigripal

Primele vaccinuri împotriva COVID-19 ar putea fi administrate în România chiar anul acesta, între Crăciun și Anul Nou, a spus Valeriu Gheorghiță.

Acesta este coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

„Personalului medical din spitalele din linia întâi, primul vaccinat”

„Dacă autorizația va fi eliberată în 23 decembrie, probabil că între Crăciun și anul nou vor fi livrate primele doze de vaccin în România. Iar vom putea începe efectiv activitatea de vaccinare destinată în primul rând personalului medical din spitalele din linia întâi”, a spus  Valeriu Gheorghiță.

Acest lucru se va întâmpla imediat după livrare, chiar între Crăciun și anul nou. La o zi-două după ce vaccinurile ajung în țară, adaugă el.

Gheorghiță spune că BioNTech și Pfizer vor trimite în România o tranșă inițială de până în 10.000 de doze de vaccinuri. Cu aceste doze pot fi vaccinați 5.000 de angajați ai spitalelor, în condițiile în care e nevoie de două doze pentru imunizare.

Este o tranșă simbolică, dacă vreți”

„Este o tranșă simbolică, dacă vreți. Care va fi distribuită în aceeași zi în toate cele 27 de țări membre ale UE, care fac parte din contractul încheiat de CE. Iar din ianuarie vor fi livrate celelalte doze, atât cele din decembrie, cât și cele din ianuarie

. Pentru ianuarie ar trebui să primim, după noul calendar de livrare, circa 600.000 de doze, care ajung pentru vaccinarea unui număr estimat de 300.000 de persoane. Ulterior, această cantitate crește de la o lună la alta”, a spus Gheorghiță, potrivit digi24.ro,

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here