Primele autobuze vechi de la RATB dotate cu aer condiționat au ieșit pe trasee

aer condiționat

Primele 25 de autobuze vechi de la RATB care au fost dotate cu instalații de aer condiţionat au ieşit pe trasee. Restul de până la 150, prinse în programul Primăriei, ar putea fi gata până la sfârşitul anului.

Primăria Capitalei promitea, vara trecută, că oamenii nu se vor mai sufoca în mijloacele de transport în comun, dar termenul a fost depăşit de mult, aduc aminte Știrile PRO TV.

RATB a montat pe unele autobuze vechi câte două aparate de aer condiţionat. Investia pe fiecare autobuz este de aproape 18.000 de euro, iar garanţia pentru cele două aparate de aer condiţionat este de doi ani.

Până la sfârşitul anului, vor avea sistem de răcire 150 din cele 480 autobuze fără aer condiţionat care au fost cumpărate în 2006, promite responsabilul de proiect. „Speram ca până la sfârşitul acestui an să fie gata, ne-am fi dorit ca până la începutul acestei veri să avem cât de multe. Au fost câteva mici probleme de reglaje. Echipa care a câştigat licitaţia nu a fost pregătită cu tehnicieni suficient de calificaţi pentru a monta aceste agregate şi au întâmpinat mici probleme tehnice”, a declarat Liviu Călin, directorul Exploatării transport autobuze din cadrul RATB.

Autobuzele au fost scoase pe traseu la probe şi au început cursele. Responsabilii spun că aparatele montate pot scădea temperatura cu 6 grade în jumătate de oră. În acest moment RATB are 993 de autobuze, însă doar 865 sunt funcţionale şi doar 513 au aer condiţionat.

Cu instalaţii de climatizare vor fi dotate şi 100 de troleibuze. Până acum, 14 au ieşit în traseu. Licitaţia de instalare de aer condiţionat pe tramvaie va fi reluată, pentru că la prima nu s-a înscris nicio firmă doritoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

*