Primarul USR din Braşov, prins de Curtea de Conturi cu o schemă ilegală de finanţare

Presa de sub Tâmpa vorbește astăzi de o schemă ilegală pusă la punct de primarul USR al Brașovului, Allen Coliban. Primăria Brașov a acordat un sprijin financiar asociației în care membru fondator este chiar edilul Coliban.

CITEŞTE ŞI: Un deputat USR a ajuns la spital: „Nu-mi simt partea stângă”

Mai mult, asociația unde primarul este membru fondator ar pus mâna și pe brandul, marca și stema FC Brașov și Fotbal Club Brașov România. În total, Curtea de Conturi a constatat un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei.

Surse au dezvăluit, pentru Newsbv.ro, că toată schema pusă de Allen Coliban la punct, pornind de la ACS Scotch Club și ajungând la ACS Fotbal Club Brașov – Steagul Renaște este declarată ilegală de către auditori. Auditorii publici externi din cadrul Camerei de Conturi Brașov confirmă faptul că Allen Coliban a tras sforile și și-a capitalizat propriul club unde este și acum membru fondator cu 3,5 milioane de lei din banii brașovenilor. Bani care trebuie recuperați.

Mai precis, ACS FC Brașov Steagul Renaște, acolo unde Allen Coliban este membru fondator, a primit sprijin financiar chiar de la primărie, instituția fiind păstorită de același Coliban – această „inginerie financiară” fiind sesizată și de Curtea de Conturi, conform Newsbv.ro.

Clubul de fotbal şi banii de la primărie

Coliban este membru fondator al Asociației Clubul Sportiv Scotch Club Brașov, redenumită ACS FC Brașov Steagul Renaște.

Jurnaliștii brașoveni, citând Curtea de Conturi, remarcă faptul că Allen Coliban se află într-un vizibil conflict de interese. Mai mult, conform sursei citate, clubul de fotbal a primit de la Primăria Brașov și o bază sportivă gratuită.

În plus, asociația fondată de edilul Brașovului a obținut, cu titlul gratuit, a brandului, mărcilor și a stemei „FC Brașov” și „Fotbal Club Brașov România”, care aparțin domeniului privat al municipiului, scrie sursa citată. Aici, prejudiciul cauzat bugetului local, calculat de auditori, este de 73.603 lei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here