Primarul Tudorache despre Spitalul “Sfântul Vasile cel Mare”: Va schimba fața Sectorului 1 și a întregului București

Tudorache

Edilul Sectorului 1, Dan Tudorache a oferit noi informații despre construirea spitalului „Sfântul Vasile cel Mare” , ce urmează a fi construit pe Șoseaua București – Târgoviște.

Primarul spune că spitalul, singurul construit, după 30 de ani, de o asemenea anvergură, cu peste 1000 de paturi, va fi funcțional în trei ani. Spitalul va deservi zonei de sud a României și va fi un spital de urgență, destinat arșilor și va avea paturi pentru mamă și copil.

CITEȘTE ȘI: Sondaj CURS: Primarul Tudorache obține cel mai mare procent dacă duminică ar fi alegerile

Spitalul Floreasca, relocat la „Sfântul Vasile cel Mare”

Spitalul “Sfântul Vasile cel Mare” va fi cel mai modern spital de urgență din București, o unitate medicală de categoria IA. În incinta viitorului spital se vor reloca Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri și Secția de Pediatrie a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”.

Tudorcahe

Unitatea medicală va avea subsol, parter și cinci etaje, 1015 paturi, 37 de săli de operație și 60 de linii de gardă. De asemenea, va mai avea și două heliporturi care vor ușura accesul pacienților în stare gravă, o clădire independentă care va asigura 698 de locuri de parcare pentru autoturisme, săli și laboratoare pentru cercetare și învățământ, iar între stația de metrou și spital va exista o pasarelă.

„Spitalul este o necesitate pentru București, un proiect de suflet, și, împreună cu Ministerul Sănătății, a fost stabilit numărul de paturi. Este primul spital de stat, de o asemenea anvergură, care se va construi în ultimii 30 de ani”, a declarat, duminică, Dan Tudorache.

Tudorache: Proiectul va costa jumătate de miliard de euro

Licitația pentru construirea Spitalului “Sfântul Vasile cel Mare” din Sectorul 1 a demarat la sfârșitul lunii decembrie 2019, iar 30 iulie 2020 este data limită de depunere a ofertelor. Până în prezent, 30 de firme internaționale au solicitat clarificări despre acest proiect. Costul proiectului se ridică la jumătate de miliard de euro.

Spitalul va deservi locuitorii Sectorului 1 și ai Capitalei, dar și zona de Sud a României. “Este primul spital de stat care se va contrui de o asemenea anvergură în ultimii 30 de ani”, a mai declarat Dan Tudorache.

Spitalul va fi construit în trei ani pe Șoseaua București-Târgoviște Nr. 10, Sector 1. Perioada de garanție este de minimum 60 de luni, iar durata minimă a perioadei de proiectare și execuție este de 18 luni (din care proiectare – 4 luni, iar execuția – 14 luni).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here