Primarul suspendat al Bacăului, Romeo Stavarache, scapă de arestul la domiciliu

Romeo StavaracheJudecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis marți ca Romeo Stavarache, primarul suspendat al municipiului Bacău, să fie judecat sub control judiciar, el scăpând de arestul la domiciliu.

Instanța supremă i-a admis lui Romeo Stavarache o contestație și a decis înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, în dosarul în care este judecat pentru corupție. Aceeași decizie a fost luată și în cazul omului de afaceri Liviu Goian.

Romeo Stavarache a fost trimis în judecată pe 25 iulie 2014, fiind acuzat de procurorii DNA de săvârșirea a cinci infracțiuni de luare de mită. În același dosar, au fost trimiși în judecată Liviu Goian, acuzat de trei infracțiuni de complicitate la luare de mită, Liviu Vasile Cenușă, în sarcina căruia s-au reținut în concurs două infracțiuni de complicitate la luare de mită, omul de afaceri Costel Cășuneanu, acuzat de dare de mită și Constantin Apostol, în sarcina căruia s-au reținut în concurs două infracțiuni de complicitate la luare de mită.

Conform rechizitoriului, în perioada 2008 — 2011, Romeo Stavarache, direct sau prin intermediul celorlalți doi inculpați, a pretins și primit, de la patru oameni de afaceri, mai multe sume de bani.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.