Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache: lucrările la Spitalul de Arși vor fi gata în câteva zile

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a vizitat vineri Spitalul de Arși, unde au loc lucrări de reabilitare la Secția de terapie intensivă. El a declarat că în câteva zile constructorul își va încheia misiunea, după ce va instala un aparat de tratare a aerului care trebuie să ajungă din Germania.

„În câteva zile, constructorul iese din spital. Mai așteaptă un singur aparat, de tratare a aerului, care vine din import. Am înțeles că e în vamă, din ce informații am. După care, trebuie să vină Direcția de Sănătate Publică să își dea avizul, pentru că ei în luna iulie au închis Secția ATI. Ministerul Sănătății trebuie să achiziționeze paturile și toată aparatura pe care noi nu putem să o achiziționăm. Deci, noi ne-am ținut de promisiune”, a declarat edilul.

El a anunțat că, după finalizarea lucrărilor, Primăria va face public costul tuturor cheltuielilor. Tudorache a menționat că la suma de 250.000 de euro, anunțată inițial de constructor, se va adăuga și costul aparaturii. „Aparatura o să vină separat. O să vedem… Sper să nu depășească un milion de euro. Oricum, pentru sănătate facem orice, ca să respectăm toate normele”, a adăugat Dan Tudorache.

Primarul a precizat că, în ședința ordinară din luna decembrie, Consiliul Local al Sectorului 1 se va pronunța asupra achitării tuturor utilităților restante în cazul spitalelor din subordinea Primăriei care se confruntă cu astfel de probleme. „Am anunțat ieri managerii, am vorbit cu ei, ne-au dat toate datele. Ei trebuie să-și plătească utilitățile din banii primiți de la Casă. Atunci când nu reușesc să asigure din sumele primite de la Casă, venim noi, Primăria, și alocăm sumele de care au nevoie. În ședința de consiliu din luna decembrie le vom aloca și, la sfârșitul anului, cele patru spitale de care noi răspundem vor fi cu toate utilitățile la zi”, a explicat Tudorache.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și primarul Dan Tudorache au discutat în luna august despre reabilitarea Secției de terapie intensivă de la Spitalul de Arși, convenind asupra unei lucrări mai ample decât cea anunțată inițial.

Lucrările la Secția ATI finanțate de Primăria Sectorului 1 sunt de decopertare, consolidare pereți, schimbarea instalației electrice, montarea de ferestre noi și a unor uși cu deschidere automată din inox. În plus, Primăria Sectorului 1 achiziționează și instalația de climatizare și ventilație specială pentru această secție

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here