Primarul Romei, Virginia Raggi, refuză să susțină candidatura orașului la Jocurile Olimpice 2024

La candidata M5s a sindaco di Roma Virginia Raggi durante la conferenza stampa nella sede dell'Associazione Stampa Estera, Roma, 25 febbraio 2016. ANSA/ MASSIMO PERCOSSI

Virginia Raggi, primarul Romei, a anunțat că refuză să susțină candidatura capitalei italiene la Jocurile Olimpice 2024, astfel că retragerea iminentă a acestei candidaturi lasă drum liber pentru Paris, Los Angeles și Budapesta.

Noul primar al Romei, Virginia Raggi, a declarat miercuri că ar fi ”iresponsabil” din partea sa să susțină candidatura Romei pentru Jocurile Olimpice 2024.

”Noi am respectat armistițiul olimpic și paralimpic, iar acum ne aflăm în fața dumneavoastră (…) Ar fi iresponsabil să spun da acestei candidaturi”, a declarat Raggi, aleasă primar în luna iunie. ”Nu Jocurilor betonului! Absolut nu! (…) Nu catedralelor în deșert (…). Noi nu vom ipoteca viitorul acestui oraș”, a adăugat ea, menționând că Jocurile sunt întotdeauna ”un soi de vis care se transformă în coșmar” pentru locuitori.

Acest anunț nu este o surpriză deoarece Raggi își exprimase deschis îndoielile în ce privește beneficiile organizării Jocurilor 2024 la Roma, un oraș deja extrem de îndatorat și în incapacitate de a investi.

Comitetul olimpic italian (CONI) asigurase totuși că organizarea JO 2024 nu va costa niciun cent contribuabilii romani. Bugetul, evaluat la 5,3 miliarde euro, urma să fie în întregime în sarcina Comitetului Olimpic, a sponsorilor și a statului italian. Însă, fără susținerea municipalității, ”candidatura nu va putea merge înainte”, a susținut președintele CONI, Giovanni Malago.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here