Primarul Piedone sare în ajutorul locatarilor blocurilor din Rahova afectate de incendiu

Piedone

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, s-a deplasat de urgență, împreună cu echipa acestuia, la locul incendiului de pe Calea Rahovei, nr. 325.

După revenirea din teren, edilul a convocat la sediul Primăriei toți proprietarii ale căror imobile au fost afectate, în urma incendiului.

„Întrucât locatarii nu mai pot locui în condiții de siguranță în propriile apartamente, până la remedierea acestora, Primăria Sectorului 5, ca autoritate locală a venit în sprijinul lor și, în cursul serii, 14 adulți și 5 copii au fost cazați la un hotel din București, în cele mai bune condiții.
Poliția Locală Sector 5 se va asigura ca pe toată perioada absentă a locatarilor din propriile locuințe, acestea să fie bine păzite, fără ca bunurile oamenilor să aibă de suferit”, informează Primăria Sectorului 5.

În sprijinul celor 24 de apartamente afectate, Primăria Sectorului 5 va elabora un proiect de hotărâre pentru suplimentarea unor fonduri în situațiile de urgență, iar în cursul zilei de astăzi, va avea loc Sedința de îndată a Consiliului Local, pentru a stabili forma prin care locatarii vor primi ajutorul de urgență.

Piedone

Începând de joi, se vor demara procedurile pentru remedierea fațadelor blocului iar locuințele ce nu prezintă asigurare, vor primi un ajutor din partea Primăriei, cu sprijinul firmelor de construcții ce și-au dorit să contribuie în mod gratuit, astfel încât oamenii să poată reveni în cel mai scurt timp la casele lor, într-un mediu sigur. Astfel, aceștia vor interveni pentru toate reparațiile necesare, respectiv: înlocuire uși, geamuri, parchet, etc.

În urma incendiu cu degajări mari de fum, izbucnit miercuri dimineaţă, au intervenit 20 autospeciale ISUBIF, trei autoscări ISUBIF, patru echipaje SMURD și două ambulanțe SABIF.

„Persoanele sinistrate au fost cazate la hotel, pe cheltuiala Primăriei Sectorului 5!Am luat legătura cu oameni de bine dispuși să ajute! Împreună cu ei vom încerca să reparăm grabnic pereții arși, ușile și ferestrele arse/sparte!Pana la terminarea lucrărilor, vom asigura tuturor hrana, la hotel! Și, desigur, locuri gratuite de parcare celor care ne solicită! Locatarilor care mi-au cerut, imperativ, ca primăria să le cumpere parchet, mobilă, electrocasnice… le transmit următorul mesaj: Noi, Primăria Sectorului 5, nu putem să înlocuim aparatele electrocasnice distruse și nici mobilierul, parchetul, gresia, faianța… Legile nu ne permit!!!Vreau să știți asta!Pot GARANTA însă că toti locatarii vor reveni in apartamente reparate, perfect locuibile!”, a precizat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here