Primarul Piedone, mesaj pentru nepotul său despre Colectiv: „Dumnezeu a vrut să port o cruce mai grea. Bunicul tău nu e un criminal”

Piedone

În ziua în care judecătorii Curții de Apel București au intrat în pronunțare în dosarul Colectiv, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a transmis un mesaj sfâșietor către nepoțelul său: „Bunicul tău nu este un criminal”.

Nepotul lui Cristian Popescu Piedone a aflat din parc, de la copii, că bunicul său riscă să fie condamnat la închisoare în dosarul ”Colectiv”.

„Recent, am avut ultimul cuvant la tribunal. Astăzi… pentru prima oară am vorbit cu nepotelul meu despre Colectiv! S-a întâmplat așa:
Nepotelul David a intrat val-vârtej in casa si m-a întrebat : – Bunu, te ia Colectiv la închisoare? … Mi-a spus ca așa i-au zis niște copii in parc, la joaca…

I-am spus c-o sa afle răspunsul in aceeași zi cu mine, cu sora sa, cu verișorii săi, cu părinții lui, cu mamaia lui, cu unchiul lui, cu matusa lui…

După șase ani de cosmar picurat din creștet pana in tălpi, ma bântuia momentul acesta… Sa vorbesc cu David despre Colectiv, mi se părea nedrept. Dar, astăzi, mi-am dat seama ca este mai bine așa…
Este bine ca a venit și clipa asta… Pentru ca primul meu nepot născut sa știe de la mine ce înseamnă Colectiv pentru tara și pentru familia noastră! Este mic, poate prea mic ca sa înțeleagă… Dar pentru copilaria lui, pentru viața lui, e bine sa știe adevarul de la mine!
Nerastalmacit! Măcar așa… o sa poată conversa liniștit sufletește cu oricine ii va spune, de mâine încolo, ca bunicul sau este criminal!
El, David, si ceilalți trei nepoței, trebuie sa afle de la mine ca bunicul Piedone nu este vinovat pentru drama Colectiv!

Așa cum i-am spus fetei mele, Ana, și băiatului meu, Vlad, indiferent cine și ce spune in strada mare, tatăl lor nu a fost, nu este și nu va fi un criminal!

Dacă ei, copiii mei, erau atunci acolo, as fi suferit așa cum suferă părinții copiilor care nu mai sunt! In sufletul meu as fi știut ca n-am contribuit la suferința lor!

Colectiv m-a distrus pe interior cât o viața întreaga la ocna! Dar consider ca Dumnezeu a vrut sa port o cruce mai grea… Și-o voi purta asa cu mine pana când vor tăcea și clopotele mele…
Așa ca, dragul meu David… îți scriu si aici, ca sa rămână scris: Bunicul tău, Piedone, nu a omorât pe nimeni! Știu ca ai încredere in cuvântul meu! Te iubesc, așa cum va iubesc pe toți! Dumnezeu mi-e martor ca ceea ce îți spun este adevărat, dragul meu!”, a scris Piedone pe Facebook.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here