Primarul Piedone, după suspendarea PUZ-urilor: „Nicușor, nici nu știi ce mic începi să ești!”

Piedone

Planurile urbaniste zonale ale Capitalei au fost suspendate pentru un an, iar replica primarului Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone a venit prompt: „Nicușor, nici nu știi ce mic începi să ești!”.

Piedone a criticat dur decizia Consiliului General al Muncipiului București de a vota la ințiativa primarului general Nicușor Dan suspendarea pe o perioadă de 12 luni a Planurilor Urganistice Zonale (PUZ) a Sectoarelor 2, 3, 4, 5 și 6.

„Nu este o dezvoltare cu orice preț. Eu sunt primar de trei luni de zile în Sectorul 5 și am moștenit acest PUZ. Spațiul verde este unul imaginar raportat de domnul primar Nicușor Dan. Nimic nu-l împiedică pe actualul primar general să propună o documentație de urbanism de rang superior: adică un PUG, care să corecteze neregulile observate de domnia sa. Aici revin și pot să spun o răutate: e mai interesant pentru un primar general să aibă în pixului lui ca toți să vină la mila domniei sale. Vorbea domnul primar general de fondul forestier din Sectorul 5: este un teren al MApN înscris în cartea funciară cu mențiunea Curți, construcții, fiind în realitate cea mai mare sursă de poluare de ambrozie la nivelul Bucureștiului. Cele 103 hectare plus aproximativ 100 de hectare sunt o sursă de alergie la nivelul populației. Este considerată fond forestier, când nici măcar un copac nu se găsește pe acest teren.

Domnia sa se contrazice fără să studieze aceste date. Nu poți să-ți impune o viziune fără să dezbați. Și noi am fost aleși în calitate de primari. Nu am avut niciodată o discuție cu domnul Nicușor Dan: și nu doar eu, ci și restul primarilor. Nu suntem nebuni! Eu vreau de exemplu să-mi protejez banii care-mi vin din investiții private în curs de derulare în Sectorul 5, unde există între 800 de milioane și 1 miliard de lei. Noi n-avem cum să eradicăm niște proprietăți, că sunt private”, a afirmat Cristian Popescu Piedone, citat de Știri pe surse.

CITEȘTE ȘI Consilierii PNL se dezic de Nicuşor Dan şi nu acceptă suspendarea PUZ-urilor pentru 2 ani: Ne dăm demisia!

CITEȘTE ȘI Investitorii îi sar în cap lui Nicuşor Dan: Se pierd 3 miliarde de euro din cauza suspendării PUZ-urilor!

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here