vineri, iulie 19, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăPrimarul Piedone, către Nicușor Dan: Lăsați partizanatul politic și aprobați proiectele majore...

Primarul Piedone, către Nicușor Dan: Lăsați partizanatul politic și aprobați proiectele majore ce îi privesc pe cetățenii Sectorului 5

-

Edilul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, face apel către primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, să lase partizanatele politice și să dea curs proiectelor majore ale Capitalei, printre care și cele din Sectorul 5.

De mai bine de un an, Consiliul General al Capitalei refuză să supună dezbaterii proiectele majore ce îi privesc pe cetațenii Sectorului 5. Asta l-a făcut pe primarul Piedone să se adreseze lui Nicușor Dan. El i-a cerut acestuia să lase partizanatul politic și să se ocupe de marile proiecte ale Capitalei.

„Plecând de la premiza că reprezentanții partidelor politice, în Consiliul General, trebuie să supună dezbaterii toate proiectele importante pentru cetățenii capitalei, nu a fost identificat un motiv real și nu politic pentru care proiectele majore ce îi privesc pe cetațenii Sectorului 5 – și ei tot cetățeni ai Capitalei – nu au ajuns pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului București, nici după aproape un an”, se arată într-un comunicat la Primăriei Sectorului 5.

Piedone a solicitat Primarului General al Capitalei și Consiliului General al Municipiului București, tratament egal, respectând cadrul legal pentru cetățenii Sectorului 5.

Partizanatele politice ar trebui să rămână în scena politică și nu să blocheze dezvoltarea și activitatea în slujba cetățenilor”, a spus Piedone.

Cetățenii Sectorului 5, dați la o parte de consilierii generali

La 29 iunie, Primăria Sectorului 5 a transmis către Consiliul General al Municipiului București adresa cu nr. 76294, prin care se solicita introducerea  pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului a Hotărârii Consiliului Local Sector 5 nr. 113/17.06.2021.

Hotărârea Consiliului local Sector 5 nr.113/17.06.2021 solicita împuternicirea expresă a Consiliului General al Municipiului București, în vederea înființării de către Consiliul Local Sector 5 a Direcției de Administrare a Unităților de Învățămant Sector 5, instituție publică descentralizată în subordinea Consiliului Sector 5.

Clotilde Armand, tratament privilegiat

Ignorând solicitarea, Consiliul General a refuzat să analizeze proiectul. Cu toate acestea, alți primari de sector au beneficiat de tratament privilegiat.

„Edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, președinte USR București, în cateva zile de la transmiterea solicitării, a primit undă verde din parte consilierilor municipali pentru doua  mari proiecte: „promenadăverde” și așa numitul program „Căldură și apa caldă pentru cetățenii din sectorul1”. Și pentru edilul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, președinte PNL București,  a primit avizul expres al Consiliului General al Municipiului București pentru înființarea Administrației Comerciale Sector 6 și desființarea Administrației Piețelor Sector 6,conform H.C.C.M.B. nr. 150/02.06.2021,la nici 30 de zile de la data transmiterii solicitării”, se mai arată în comunicat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Publicitatea la ţigările electronice, interzisă: Iohannis a promulgat legea!

0
Publicitatea explicită pentru produsele din tutun, dispozitivele și ţigaretele electronice, inclusiv de tip Vape sau pentru încălzirea tutunului este interzisă, conform prevederilor unei legi care a fost promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis. CITEŞTE ŞI: Grindeanu, ceartă cu Ciucă: Și...