Primarul Piedone le-a arătat drumarilor „pisica neagră”, ediția de iarnă

Piedone

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a verificat luni seară utilajele din dotarea operatorului de salubritate, pregătite pentru deszăpezire.

Primarul a venit la întâlnirea cu drumarii la bordul unei autoutilitare, de culoare neagră, dotată cu plug pentru deszăpezire. Edilul a numit-o „pisica neagră”.

„Am îmblânzit pisica neagră. Am spălat-o, am dichisit-o cu plug, i-am pus lesa de iarna și am scos-o la bulevard. Este o pisică specială: îi place să se plimbe doar pe asfalt negru, ca ea! Albul o enervează și zgârie! Asa că-n iarna asta o să vânam împreună… zăpada de pe străzi”, a scris pe Facebook Piedone.

Edilul i-a anunțat pe drumari că îl vor vedea des la bordul „pisicii negre” în momentul în care va începe să ningă în Capitală.

Pana la jumătatea lui martie, încolo, Piedone va ieși pe străzi cu pisica neagră! Dragilor, din 15 noiembrie utilajele de iarna ale primăriei au intrat în alertă! Că va fi polei, că va ninge… vor ieși pe străzi și își vor face treaba! Au oameni potriviți și pregătiți acum! Am avut primul comandament de iarnă! Suntem bine! Și vom fi și mai bine de mâine, poimâine! Așa că nu va fi ca odinioară în sectorul nostru! Sectorul 5 nu mai este dependent de alții! Sectorul 5 are tot ceea ce-i trebuie pentru sezonul de iarnă! Când va fi nevoie, ne vom lua la trântă și cu poleiul și cu zăpada! Și vom câștiga mereu. În iarna aceasta, NOI vom fi campionii deszăpeziri!”, a mai scris Piedone.

Utilajele operatorului SC Salubrizare sector 5 SA. beneficiază de dotări moderne, cantitatea de antiderapant putând fi reglată în funcție de necesități, raza de acțiune putând fi de asemenea ajustată pe traseu.

Cele 50 de utilaje de deszăpezire, ce vor fi folosite în sezonul rece 2021-2022, vor fi organizate în funcție de necesități, după cum urmează:

  • Urgența 0: utilaje care acționează pe poduri, rampe și pante
  • Urgența 1: utilaje care acționează pe bulevarde și stații STB
  • Urgența 2: utilaje care acționează pe străzi secundare
  • Urgența 3: transport zăpadă, platforme pentru intervenții echipate cu material antiderapant, lopeți și spărgătoare de gheață.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here