Într-o comună din Mehedinți, primarul nu vrea să îngroape mortul. Nu e convins că e cel dispărut

primarul nu vrea să îngroape mortul

Într-o comună din Mehedinți, primarul nu vrea să îngroape mortul. Un bărbat nu poate fi îngropat la o lună după ce a murit deoarece primarul comunei Malovăţ, din judeţul Mehedinţi, refuză să elibereze certificatul de deces.

Primarul comunei Malovăţ, Ion Michescu, a declarat pentru Mediafax că pe 14 decembrie, în timp ce ieşea din Primărie cu viceprimarul, a văzut un om prăbuşit în faţa instituţiei. După 40 de minute de resuscitare, a fost declarat decesul acestuia.

„Toţi ne-am întrebat cine este bărbatul. Nimeni nu l-a cunoscut. M-a întrebat şi poliţia şi am zis că nu ştiu cine e, am zis că nu e de pe raza comunei. Nimeni nu l-a recunoscut”, a declarat Ion Michescu. Apoi, spune Michescu, la începutul anului, la Primărie a venit un bărbat care a spus că cineva care stătea lângă Primărie a dispărut din perioada sărbătorilor.

„Iar acum o săptămână mă pomenesc să aflu că se zice dispărutul e aceeaşi persoană cu mortul din faţa Primăriei. Nu e aceeaşi persoană. Eu am văzut cu ochii mei. Îl cunosc pe dispărut. Mortul nu e aceeaşi persoană cu dispărutul”, susţine primarul din Malovăţ.

Primarul nu vrea să îngroape mortul. Vrea test ADN

Primarul spune că a cerut poliţiei să se facă testul ADN, pe care este dispus să-l plătească, şi că va elibera certificatul de deces în momentul în care Poliţia „ îşi asumă răspunderea şi familia vine cu acte”.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Mehedinţi, Nicolae Lohon, a declarat că persoana dispărută este aceeaşi cu bărbatul care a murit în faţa Primăriei. „S-au ridicat amprente atât de la locuinţa defunctului, cât şi urme papilare. Au fost comparate în baza de date şi corespund. Este sunt identice”, a spus Lohon.

Întrucât este vorba despre un caz social, Primăria ar urma să suporte cheltuielile legate de înmormântare. Până atunci însă, primarul nu vrea să îngroape mortul.

LĂSAȚI UN MESAJ

*