Primarul Iașului, decorat de Casa Regală a României

Primarul Iașului

Custodele Coroanei Române, Majestatea Sa Margareta, îl va decora vineri, la Palatul Regal, pe primarul Iașului, Mihai Chirică, cu Decorația Regală „Nihil Sine Deo”.

Alături de Medalia „Regele Mihai I pentru Loialitate” și de Crucea Casei Regale a României, Decorația Regală „Nihil Sine Deo”, înființată de Regele Mihai I la 30 decembrie 2009, este o distincție care se acordă prin decizia Șefului Familiei Regale a României.

Potrivit regulamentului, Decorația Regală „Nihil Sine Deo” este acordată personalităților marcante din domeniul social, științific, educațional, cultural, spiritual, economic, politic și militar care au ajuns la un respectabil număr de ani în profesie sau au realizat o performanță de înalt nivel, au avut o inițiativă ieșită din comun, au dat dovadă de generozitate și spirit de răspundere, au folosit puterea exemplului personal pentru a îmbogăți prezentul românesc. Decorația poate fi acordată ambasadorilor sau foștilor ambasadori români sau străini care au adus un aport incontestabil relațiilor României cu lumea. Decorația se poate acorda unor instituții sau organizații, dacă activitatea lor este în mod unitar circumscrisă criteriilor de mai sus.

Primarul Iașului

Decorația Regală „Nihil Sine Deo” se poate acorda unui număr de maximum 200 de personalități în viață, cetățeni români și străini. În numărul de 200 se includ și instituțiile sau organizațiile distinse.

Decorația Regală „Nihil Sine Deo” respectă cu fidelitate distincțiile create de fondatorul Casei Regale și Statului român modern, Carol I. Totodată, ea este un simbol al trăiniciei, continuității, tradiției și legitimității istorice a Casei Regale.

Posesorii Decorației Regale „Nihil Sine Deo” vor sărbători ziua Decorației în fiecare an la 20 aprilie, ziua de naștere a Regelui Carol I (1839) și ziua în care a fost ales Domnitor al Principatelor Române Unite (1866).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here