Primarul general Gabriela Firea: vreau o deszăpezire exemplară în această iarnă

miting Diaspora 10 august

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat marți, după o întâlnire cu reprezentanții sectoarelor și ai firmelor de salubritate, că vrea o deszăpezire exemplară în această iarnă.

„Ca o analiză personală pe care am realizat-o, împreună cu reprezentanții sectoarelor, cred că suntem pregătiți în acest moment în proporție de 75%. Pentru mine nu e un procent mulțumitor, de aceea am decis ca în următoarele zile să mai avem încă o întâlnire cu reprezentanții companiilor de salubritate, care să se pregătească mult mai bine pentru această nouă întâlnire și să spună care ar fi necesarul de utilaje, de material antiderapant, de combustibil, de resursă umană, pentru ca deszăpezirea să se realizeze în totalitate în Capitală, nu doar pe marile bulevarde, pe marile artere, ci și în spatele blocurilor și pe străduțele mici. (…) Vreau în acest an să avem o deszăpezire exemplară în Capitală, din toate punctele de vedere, vreau ca orașul să arate unitar, să nu avem deszăpeziri doar în câteva sectoare — în special cele care au zone centrale—, iar cele care sunt mai la marginea Capitalei să nu dea o atenție deosebită acestei acțiuni”, a spus edilul general.

În prezent, companiile de salubritate au raportat pentru deszăpezire un total de: 582 de utilaje, aproape 3.000 de operatori și peste 34.000 de tone de material antiderapant. Firea a mai precizat că în Capitală sunt necesare și mașini pentru deszăpezire de mai mici dimensiuni, care să poată să pătrundă pe străzile înguste. Ea a adăugat că le-a cerut companiilor de salubritate să colaboreze cu primarii de sectoare și consiliile locale, dimensionând corect resursele necesare deszăpezirii, solicitând totodată ajutorul primarului general și al CGMB atunci când este necesar.

„În multe cartiere, nu în toate, (…) pur și simplu s-au făcut economii în anii trecuți din partea sectoarelor, iar deszăpezirea a fost tratată superficial. (…) Am citit rapoartele Direcției de salubritate a Primăriei Generale a Capitalei și, din nefericire, lucrurile nu stau foarte bine în cazul unora dintre sectoare. E adevărat, electoratul a penalizat acei primari și nu mai sunt acum în funcție, dar trebuie să învățăm din aceste statistici și documente și să nu folosim doar acele mijloace tehnice și umane care au fost întrebuințate până acum”, a menționat ea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here