Primarul general Gabriela Firea se plânge că a fost umilită la recepția de Ziua Europei de la Cotroceni

Firea
FOTO Facebook Gabriela Firea

Primarul general Gabriela Firea se plânge că a fost umilită şi jignită de funcţionarii de la Administraţia Prezidenţială, la recepţia de Ziua Europei de la Palatul Cotroceni.

Gabriela Firea a spus că, iniţial, s-a gândit să nu onoreze invitaţia la recepţia de la Cotroceni, mai ales că în ultima perioadă preşedintele Klaus Iohannis „a fost destul de acid” cu premierul, cu ea şi cu PSD, dar că a fost convinsă de către colegi să meargă: „Mi-au zis că aşa e înţelept şi să dăm dovadă de maturitate politică”.

Primarul Capitalei a spus că a ajuns la Cotroceni împreună cu liderul PSD, Liviu Dragnea, cu premierul, cu miniştrii şi cu parlamentarii şi europarlamentarii partidului şi că imediat a fost preluată de către „o domnişoară şi un domn” de la Protocol, care i-au spus că nu poate rămâne în zonă miniştrilor şi că trebuie să meargă în altă zonă.

„Doamna prim-ministru a intervenit şi a spus că doreşte să rămân acolo, dar domnişoara de la Protocol a insistat. Am încercat să ignor, dar insistenţele au fost din ce în ce mai agresive. A intervenit şi doamna ministru Carmen Dan, care a spus să nu plec de acolo, au intervenit şi doamnele ministru Olguţa Vasilescu, Rovana Plumb, Sorina Pintea, toate au spus să rămân acolo pentru că am venit împreună (…) Pentru că discuţiile avansaseră şi erau agresivi, tocmai în ideea să nu creez un incident, am plecat şi am mers în zona indicată. În dreptul picioarelor invitaţilor erau bileţele cu nume, dar eu nu mi-am regăsit numele nicăieri. Am avut câteva secunde de derută şi când am vrut să plec pe un rând mai în spate, pentru că nu îmi găsisem numele, a început ceremonia şi am rămas prinsă între consilierii prezidenţiali Oprişor şi Nistor”, a declarat Firea.

Ea susţine că şi ceea ce s-a întâmplat după discursul preşedintelui o face să creadă că a fost „un eveniment în detaliu regizat”. „După discursul preşedintelui, o doamnă de la Protocol le-a indicat consilierilor prezidenţiali să mă depăşească pentru ca domniile lor să meargă mai către preşedinte pentru a fi salutaţi. (…) Am fost  izolată într-un colţ şi flancată pentru ca preşedintele să nu ajungă în acea zonă şi să ne salutăm  Am fost decupată şi de camera de la Cotroceni, astfel încât să nu apar în imagini”, a afirmat Gabriela Firea.

Gabriela Firea spune că a fost certată ca la grădiniță

Primarul Capitalei a mai spus că a fost umilită şi certată ca la grădiniţă de către nişte funcţionari care au ignorat vârsta şi cariera ei. „După incident am încercat să mai discut cu alţi colegi şi e clar că nu s-a dorit că primarul să aibă locul invocat şi de legea protocolului. Nu cred că poţi că simplu funcţionar să te porţi aşa şi să-l duci ca la grădiniţă pe elevul neascultător într-un colţ  Este vorba despre respect faţă de o instituţie şi îmi pare rău că nu am urmat primul sentiment, acela de a nu merge”, a mai declarat Gabriela Firea.

Ea a mai spus că nu mai poate crede în coincidenţe şi că i se conturează un scenariu. De asemenea, Firea a acuzat că toate imaginile de la eveniment au fost filmate de către cameramanii Administraţiei Prezidenţiale, în timp ce jurnaliştii au fost timoraţi, neputând face fotografii. „Imaginile au fost filmate doar de către cameramanii Administraţiei Prezidenţiale şi decupate ca să se vadă doar ce trebuie. Unii dintre jurnaliştii acreditaţi aflaţi printre invitaţi, fără camere şi reportofoane, erau timoraţi, m-au sunat să le dau fotografii şi mi-au zis că le-a fost teamă că li se ridică acreditarea dacă fac poze. Le-a fost teamă de represalii de la Cotroceni, pentru că li s-a spus că nu au voie să fotografieze”, a mai spus Firea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here