Primarul general Gabriela Firea s-a împăcat cu premierul Mihai Tudose. Acum e o relație “calmă”

Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat miercuri că relaţia sa cu premierul Mihai Tudose a fost încordată, dar că astăzi este calmă şi că şi-au spus în particular tot ceea ce aveau să-şi reproşeze. Tudose a fost întrebat de jurnalişti dacă au fost rezolvate tensiunile dintre el şi Firea, iar şeful Executivului a răspune afirmativ.

Relaţia cu premierul “a fost una încordată, de azi este una calmă şi sper să colaborăm bine în continuare, deoarece avem o misiune din partea românilor şi trebuie să o ducem la bun sfârşit, şi nu cred că este loc de disensiuni, mai ales că suntem colegi. A fost un incident neplăcut peste care eu am trecut”, a afirmat Gabriela Firea.

Ea a precizat că a avut o discuţie cu Mihai Tudose, în care au lămurit toate aspectele care săptămâna trecută au dus la acutizarea relaţiei dintre ei. ”Sperăm ca în următoarea perioadă să nu mai apară astfel de tensiuni, ele nu sunt folositoare nimănui, ci dau oxigen adversarilor noştri”, a adăugat primarul general.

Gabriela Firea a menţionat că discuţia a avut loc la Palatul Victoria, după ce au analizat bugetul Capitalei. ”Am avut astăzi o discuţie, după ce am finalizat – n-aş vrea să folosesc cuvântul negociere, pentru că pare foarte dur şi pentru că pare că ar fi două părţi adverse – discuţia, analiza pe buget. Am avut şi o astfel de discuţie. (…) Ne-am spus în particular tot ceea ce vroiam să ne reproşăm unul celuilalt şi consider că în acest moment putem nu neapărat să ştergem cu buretele, dar putem să continuăm relaţia de colegialitate, trecând peste acest incident”, a subliniat ea.

În privinţa intenţiile de preluare a şefiei PSD, Firea a spus: ”Poate că îşi dă seama că şi eu am multă treabă la primărie şi deci nu sunt interesată de această preluare şi dumnealui are o activitate foarte intensă la Palatul Victoria şi în primul rând avem preşedinte. Noi avem un preşedinte de partid ales de toţi membrii din PSD şi nu se pune problema înlocuirii acestuia. Cred că sunt anumite comentarii şi speculaţii care se fac”.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a criticat modul în care premierul Mihai Tudose a reacţionat în legătură cu organizarea târgului de sărbători în Piaţa Victoriei, despre care a spus că „nu este cea mai inspirată decizie”, considerând că a fost o manieră incorectă şi necolegială. Edilul a adăugat că premierul ar trebui să înţeleagă faptul că trebuie să comunice direct cu colegii săi de partid, nu prin insinuări în presă. Ea a confirmat indirect şi conţinutul unor stenograme apărute în presă conţinând un schimb de replici dur între ea şi premier pe tema târgului de Crăciun.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here