Primarul general Gabriela Firea, atac la fostul premier Dacian Cioloș pe tema participării la proteste

modificarea legilor Justiției

Primarul general Gabriela Firea a declarat luni seara că oamenii politici care clamează atât de mult legalitatea au participat, duminică seară, la o manifestaţie ilegală. Ea a comentat astfel prezența la mitingul antiguvernamental a fostului premier Dacian Cioloş şi a reprezentanţilor PNL şi USR.

Gabriela Firea a susţinut că protestul de duminică seară a fost confiscat de tehnocraţi şi liberali, pentru că opoziţia nu s-a obişnuit nici acum cu rezultatul alegerilor, contestând votul românilor, „ceea ce este foarte grav”.

„În orice democraţie votul cetăţenilor este sfânt. Şi el nu poate să fie modificat decât tot de cetăţeni, prin vot. Nu prin dezinformări, nu prin manipulări, nu prin mitinguri neautorizate, pentru că şi aici este o problemă. Practic, oamenii politici care clamează atât de mult legalitatea şi care s-au aflat pe stradă au participat, iată, la o manifestare ilegală. Sunt convinsă că cetăţenii de bună-credinţă vor aştepta argumentele Guvernului şi ale Parlamentului până la capăt. Şi vor dezbate toate legile care sunt acum poate într-o anumită controversă sau cu anumite sensibilităţi, astfel încât ca proiectele finale să fie cele favorabile, să fie cele pozitive”, a declarat Gabriela Firea la România TV.

Ea a mai susţinut că există anumite interese de a boicota activitatea Primăriei, a Guvernului sau a Parlamentului de către „forţe care doresc să conducă prin presiune – fie că e vorba de presiunea online, fie că e presiunea din stradă”.

Câteva zeci de mii de oameni au protestat duminică seara, în Capitală şi în marile oraşe, faţă de proiectul de modificare a legilor Justiţiei. La manifestaţia din Piaţa Victoriei au participat şi fostul premier Dacian Cioloş şi fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, precum şi reprezentanţi ai USR.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here