Primarul din Urziceni, Constantin Sava, reţinut pentru instigare la abuz în serviciu

Constantin SavaPrimarul municipiului Urziceni, Constantin Sava, a fost reţinut  de către procurori pentru instigare la abuz în serviciu. El este suspectat că a determinat-o pe şefa Direcţiei de Taxe Locale să sisteze poprirea pusă pe conturile unei firme, în dauna bugetului local.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa l-au reţinut, joi, pentru 24 de ore, pe primarul municipiului Urziceni, Constantin Sava, faţă de care a fost pusă în mişcare urmărire penală pentru infracţiunea de instigare la abuz în serviciu, anunţă un comunicat dat publicităţii, joi, de Parchetul Tribunalului Ialomiţa, transmite Mediafax.

In acelaşi dosar este cercetată, sub acuzaţia de abuz în serviciu, directoarea Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale din cadrul primăriei Urziceni, Maria Irimie.

Conform procurorilor, în 4 iunie 2014, primarul Constantin Sava, ca urmare a unei înţelegeri cu administratorul unei firme din municipiul Urziceni, a determinat-o pe Maria Irimie, director executiv al Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale, din cadrul Primăriei Urziceni, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, să dispună sistarea popririi instituite asupra conturilor bancare ale respectivei societăţi comerciale.

Conturile acelei firme fuseseră blocate pentru suma de 50.540 lei, reprezentând debite restante din impozite şi taxe locale, iar poprirea a fost ridicată de către şefa de la Impozite şi Taxe fără ca societatea comercială să îndeplinească condiţiile legale privind încetarea executării silite, producând astfel un prejudiciu Primăriei municipiului Urziceni şi o vătămare a drepturilor şi intereselor legitime ale Municipiului Urziceni, susţin procurorii.

„După dispunerea încetării executării silite, reprezentanţii SC C SRL, în aceeaşi zi, au transferat integral sumele de bani existente în conturile bancare, care ar fi acoperit sumele datorate unităţii administrativ teritoriale”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa.

Anchetatorii urmează să decidă dacă îl vor prezenta pe primarul Constantin Sava instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here