Primarul din Sfântu Gheorghe, sub control judiciar pentru 60 de zile

Antal Arpad

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție l-au plasat sub control judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, acuzat de utilizare în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice.

Antal ArpadAntal Arpad (foto) este acuzat de utilizarea în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice, dacă fapta este săvârșită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

De asemenea, procurorii anticorupție au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de firma Tractebel Engineering SA, pentru complicitate la infracțiunea de care este acuzat primarul.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în 26 octombrie 2009, printr-o hotărâre, Consiliul Local al municipiului Sfântu Gheorghe a aprobat contractarea unei finanțări rambursabile externe în valoare de 12.000.000 euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, stabilind ca rambursarea creditului să se efectueze în zece ani cu o perioadă de grație de 3 ani și o perioadă de 7 ani rambursare principală de la unitatea creditoare.

Totodată, prin aceeași hotărâre, Consiliul Local a stabilit că suma contractată va fi utilizată în scop de investiții, pentru modernizarea orașului, respectiv modernizarea unor străzi, trotuare, reabilitarea iluminatului public, amenajarea unor piste de bicicliști, amenajare parcări.

Ulterior, în noiembrie 2010, între Primăria municipiului Sfântu Gheorghe și BERD a fost încheiat un contract de credit pentru acordarea unui împrumut care nu va depăși suma de 12.000.000 euro, în legătură cu proiectul „Reabilitarea străzilor și iluminatului public din orașul Sfântu Gheorghe”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.