Primarul din Piatra Neamț rămâne în arest preventiv

Piatra NeamțPrimarul din Piatra Neamț, Gheorghe Ştefan, urmărit penal în dosarul Microsoft, rămâne în arest preventiv, a decis miercuri, definitiv, instanţa supremă. Tot în arest preventiv vor rămâne și ceilalți învinuiți oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru și fostul ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu.

Contestaţiile celor patru au fost dezbătute de instanţa supremă marţi, când judecătorii au stabilit să se pronunţe miercuri în această cauză.

Fostul ministru Gabriel Sandu, oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru şi primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, au fost arestaţi pe 29 octombrie, în dosarul licenţelor Microsoft, de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Decizia a fost contestată la aceeaşi instanţă.

Oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru şi primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Gabriel Sandu, ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, pentru luare de mită în formă continuată şi spălare de bani.

Potrivit DNA, Dorin Cocoş a cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziţionarea dreptului de utilizare a licenţelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro au ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

Omul de afaceri Nicolae Dumitru, care controlează grupul de firme Niro, a cerut şi primit, prin firma sa, 7,65 milioane de dolari provenind de la Fujitsu Siemens Computers pentru a interveni la Şerban Mihăilescu şi Dan Nica, membri ai Guvernului la data faptelor, pentru a obţine încheierea contractului de închiriere a licenţelor Microsoft, mai spun anchetatorii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here