Primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, rămâne după gratii

Pinalti se întoarce la închisoare

Gheorghe ȘtefanÎnalta Curte de Casație și Justiție a respins luni cererile de înlocuire a măsurii arestării preventive cu o măsură neprivativă de libertate formulate de omul de afaceri Dorin Cocoș și primarul din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan.

De asemenea, ÎCCJ a stabilit termen 19 noiembrie pentru ca Gheorghe Ștefan să depună cauțiunea în cazul cererii de eliberare sub control judiciar.

Pe 5 noiembrie, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv menținerea în stare de arest preventiv a fostului ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, a primarului din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, și a oamenilor de afaceri Nicolae Dumitru și Dorin Cocoș, cercetați în dosarul Microsoft. În cazul lui Nicolae Dumitru, Completul de cinci judecători a admis contestația la decizia de arestare doar în cazul infracțiunii de trafic de influență, însă a admis propunerea de arestare preventivă pentru spălare de bani, de la data de 5 noiembrie până la 27 noiembrie.

Dorin Cocoș, Gheorghe Ștefan și Nicolae Dumitru sunt acuzați de trafic de influență și spălare de bani, iar Gabriel Sandu de luare de mită în formă continuată și spălare de bani.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here