VIDEO Primarul Daniel Florea, investiție majoră în Sectorul 5. S-a deschis Centrul de recuperare a copiilor cu dizabilități

Primarul Daniel Florea a făcut o investiție majoră pentru copiii cu dizabilități.  Centrul de Zi destinat recuperării copiilor cu dizabilități din Sectorul 5, înființat la inițiativa sa și situat în incinta Școlii Gimnaziale nr. 147 „Petrache Poenaru” din strada Bacău nr. 1, a fost inaugurat luni. 

Înființat prin HCLS 5 nr.118/22.08.2017, Centrul are ca misiune oferirea de servicii de îngrijire complexă copiilor cu vârste cuprinse între 0 și 18 ani, cu handicap motor sau neuropsihic, aflați în dificultate socială sau medicală.
Pentru ca acesta să poată fi amenajat și să devină funcțional, edilul a dispus schimbarea destinației imobilului, ulterior demarând lucrările de amenajare și dotare la standardele europene în domeniu.

Tratament și consiliere la nivel european

Începând de luni, aici se vor desfășura activități de consiliere psihologică, terapie individuală și de grup, programe individualizate de logopedie, kinetoterapie, baneo-fizio-terapie, de stimulare-recuperare, programe educaționale, recreative și de socializare specifice copilului cu handicap, sprijin și consiliere familiilor sau aparținătorilor legali, urmărindu-se implicarea acestora în procesul de recuperare și integrare a copilului în comunitate.

Florea: „Avem 1000 de copii cu handicap pe care trebuie să îi ajutăm”

Primarul Daniel Florea
Noul centru are o capacitate de 50 de locuri pentru desfășurarea activităților recuperatorii

Oferind și posibilitatea desfășurării activităților de tip educațional, recuperare-reabilitare, recreere-socializare, consiliere, sprijin în vederea orientării școlare, cât și consiliere pentru familie, nou-inauguratul centru are o capacitate de 50 de locuri pentru desfășurarea activităților recuperatorii, în prezent fiind evaluați și urmând să fie integrați eșalonat în activitățile curente aproximativ 90 de copii.
Proiectul de regenerare urbană pe care l-am propus și pe care îl derulăm nu se referă doar la realizarea unor amenajări, ci, în special, la modul în care interacționăm și acordăm sprijin semenilor noștri care, din păcate, traversează niște momente care îi împiedică să se bucure întotdeauna de viața de zi cu zi. Din nefericire, avem în Sectorul 5 aproximativ 1.000 de copiii cu handicap motor sau neuropsihic, pe care trebuie să îi ajutăm, atât din punct de vedere financiar, cât, mai ales, din punct de vedere emoțional, să depășească clipele grele cu care se confruntă. Pentru noi este astăzi un moment de mare bucurie, fiindcă am reușit să inaugurăm acest sediu, într-o clădire care era practic o ruină și pe care am reușit să o refacem integral și să o dotăm conform nevoilor copiilor-beneficiari. Este un centru de zi unic ca și suprafață, ca dotări și complexitate a serviciilor oferite. Totodată, avem în curs de amenajare în curtea care deservește centrul un teren de sport multifuncțional și un loc de joacă cu aparate special destinate copiilor cu astfel de nevoi, care va fi cel mai mare din țară”, a declarat primarul Sectorului 5, Daniel Florea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here