Primarul comunei vasluiene Todireşti a fost găsit în incompatibilitate de ANI

incompatibilitatePrimarul comunei Todireşti din judeţul Vaslui, Petrică Simiuc, a fost găsit în incompatibilitate de Agenţia Naţională de Integritate, care a constatat că acesta are şi calitatea de comerciant şi că a administrat o firmă.

Potrivit ANI, primarul vasluian se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 18 iunie 2012, întrucât exercită şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Simiuc Petrică Persoană Fizică Autorizată.

În plus, acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate şi în perioada 18 iunie 2012 – 20 iunie 2014, întrucât a exercitat, simultan cu funcţia de primar, şi funcţia de administrator al SC Masimpet SRL. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora funcţia de primar este incompatibilă cu âfuncţia de administrator la societăţile comerciale, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia funcţia de primar este incompatibilă cu calitatea de comerciant persoană fizică, şi dispoziţiile art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia “alesul local poate renunţa la funcţia deţinută înainte de a fi numit sau ales în funcţia care atrage starea de incompatibilitate, în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în această funcţie”.

Simiuc a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare şi elementele identificate şi a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

LĂSAȚI UN MESAJ

*