Primarul comunei Butimanu, arestat pentru 30 de zile pentru delapidare

Primarul comunei ButimanuPrimarul comunei Butimanu, Marin Dragnea, a fost arestat pentru 30 de zile sub acuzația de abuz în serviciu, delapidare, complicitate la delapidare, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Marin Dragnea este acuzat că a prejudiciat bugetul local al Primăriei Butimanu cu proape 900.000 de lei, inventând contracte, pentru ca doi oameni de afaceri să primească bani publici. Alte cinci persoane din acest dosar sunt în arest la domiciliu.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2011-2014, o parte angajaţii Primăriei Butimanu ar fi făcut în mod direct plăţi aferente unor cheltuieli, „sustrăgându-se astfel de la verificările privind respectarea limitelor creditelor bugetare deschise şi repartizate, precum şi a destinaţiei acestora”.

În dosar sunt indicii conform cărora din primăria Butimanu ar fi fost efectuate plăţi în cuantum de 589.157 lei către doi agenţi economici, pentru lucrări neexecutate. Totodată, angajaţii administraţiei locale nu au aplicat măsuri de executare silită pentru colectarea unor creanţe fiscale, în valoare de 117.923 lei. Anchetatorii au mai stabilit că în perioada 2012-2014, una dintre angajatele primăriei ar fi încredinţat fără drept şi în mod repetat 115.804 lei din bugetul administraţiei locale unei alte persoane care şi-ar fi însuşit ilegal această sumă.

Potrivit presei locale primarul comunei Butimanu ar avea 19 dosare penale. Marin Dragnrea a fost subofițer în Poliția Română și a fost avansat în rezervă la gradul de general.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here