Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă: reţinerea lui Vlad Filat deschide cutia Pandorei

Dorin Chirtoacă

Dorin ChirtoacăReţinerea lui Vlad Filat pentru acte de corupţie deschide Cutia Pandorei, a declarat prim-vicepreşedintele Partidului Liberal din Republica Moldova, primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă.

El a spus la RFI că trebuie să înceapă “acelaşi proces de purificare, un purgatoriu al clasei politice din Moldova, aşa cum se întâmplă în România de circa zece ani”.

Dorin Chirtoacă observă că Republica Moldova trece prin ce a trecut şi România: “Cred că s-a deschis Cutia Pandorei, care şi în România s-a deschis acum 10-15 ani. Probabil trecem prin aceleaşi etape. Îmi amintesc când eram student în România în ’97-’98-2000, nu prea era de închipuit ca politicienii vremii să fie atinşi de justiţie, doar campanii de presă, dezvăluiri, tot aşa au avut loc şi în România cazuri de devalizare a băncilor”.

Primarul Chişinăului crede că trebuie ridicată imunitatea parlamentară mai multor deputaţi, despre care se ştie că au avut şi ei legătură cu Banca de Economii. “Deputaţi de la cel puţin trei formaţiuni ştiu eu: Partidul Liberal Democrat, Partidul Comuniştilor, Partidul Socialiştilor. Nu ştiu la Partidul Democrat dacă s-ar putea şi la ei să fie dintre aceia care au beneficiat de credite, dar nu cunosc o persoană anume, la ceilalţi se ştie exact cine şi ce credite a luat”, a spus Chirtoacă.

Întrebat dacă liberalii vor rămâne în Guvern, Dorin Chirtoacă a răspuns: “Dacă va exista majoritate parlamentară proeuropeană democratică, noi vom rămâne. În cazul în care se întâmplă altceva, Partidul Liberal nu are ce căuta într-o altă formulă”.

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova, Vlad Filat, a fost reţinut joi seară, după ce a rămas fără imunitate parlamentară. El este acuzat de implicare în fraudele de la Banca de Economii.

LĂSAȚI UN MESAJ