Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, face apel la calm către manifestanţii de la Parlament

Dorin Chirtoacă

Dorin ChirtoacăPrimarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a lansat miercuri seară un apel manifestanților aflați în fața Parlamentului din Republica Moldova să fie calmi și “să nu recurgă la violențe”, informează publika.md.

“Marea majoritate au fost evacuați, însă nu sunt binevenite violențele. Calea dialogului este unica soluție. Cel mai mult contează să fie puse părțile. Nu exclud că s-ar fi ajuns la moarte de om la situația agitată din parlament. Apel la calm este singurul mesaj pe care îl transmit în aceste momente”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Deputații și miniștrii noului Cabinet au fost evacuați din clădire, însă, conform presei de la Chișinău, aici s-ar afla în continuare jurnaliști. Publika TV a mai informat că 10 persoane au fost transportate până în prezent la Spitalul de Urgență din Chișinău, dintre care șapte sunt polițiști.

În jurul orei 21,00, protestatarii au fost scoși din sediul Parlamentului de la Chişinău. Apoi, manifestanţii au început să se retragă din paţă, dar au promis că vor reveni. Evacuarea clădirii Parlamentului a fost posibilă după ce sute de poliţişti fuseseră aduşi în zonă.

CITEŞTE şi UPDATE Haos la Chişinău, după ce Guvernul Pavel Filip a fost învestit de Parlament. Protestatarii au fost scoşi din sediul Parlamentului, dar au promis că vor reveni

LĂSAȚI UN MESAJ