Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, în război deschis cu Ministerul Economiei. „Blochează cu rea voinţă investiţii de 10 milioane de euro la CET”

Fără penali în funcții publice

Gheorghe FalcăPrimarul Aradului, Gheorghe Falcă, acuză Ministerul Economiei că blochează „cu rea-voinţă” investiţii de 10 milioane de euro la CET Arad, bani prevăzuţi din vânzarea certificatelor verzi în cadrul unui proiect aprobat de Guvern şi Comisia Europeană încă din 2012.

În cadrul şedinţei de joi a Consiliului Local Arad, Gheorghe Falcă le-a cerut aleşilor să se gândească la o formă de protest faţă de Guvern, pentru că Ministerul Economiei „blochează cu rea-voinţă” un proiect de retehnologizare a CET Arad, cu bani prevăzuţi din vânzarea certificatelor verzi.

„Primăria şi CET au reuşit să acceseze aceste investiţii în cadrul unui program aprobat de Guvern şi Comisia Europeană încă din 2012. Lucrările trebuia să înceapă anul trecut, dar Ministerul Economiei blochează cu rea-voinţă finanţarea”, le-a spus primarul consilierilor. Gheorghe Falcă a explicat că ministerul a solicitat, anul trecut, un studiu de fezabilitate mai complex decât cel trimis tot în 2014, dar cu toate acestea finanţarea nu va fi asigurată nici în 2015.

„Nu ne dau banii nici anul acesta, deşi în 2014 s-a înregistrat chiar şi un excedent la certificatele verzi şi fondurile nu pot fi folosite în alte scopuri. Nu se doreşte să se înceapă programul pe care Aradul se bazează foarte mult. Niciun guvern nu poate scoate CET Arad din acest program, pentru că este aprobat de Comisia Europeană”, a adăugat edilul.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here