Comuna Bordești din județul Vrancea este condusă de un agent agricol, după ce primarul a murit

primarul a murit
FOTO anthony.ro

Comuna Bordeşti, din judeţul Vrancea, unde primarul a murit, iar viceprimarul nu a fost ales de Consiliul Local, este condusă de un agent agricol, delegat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

Blocajul din comuna Bordeşti, judeţul Vrancea, a început în urmă cu câteva săptămâni, când primarul a murit, relatează Mediafax. În mod normal, înlocuitorul acestuia trebuia să fie viceprimarul, dar acesta nu a fost ales în Consiliul Local din cauza disputelor dintre reprezentanţii majorităţii PSD-ALDE-UNPR.

Nu se poate recurge nici la următoarea variantă de înlocuire a primarului, respectiv cu secretarul comunei, deoarece acesta este implicat într-un dosar penal şi a fost suspendat din funcţie.

Primarul a murit, a rămas vid de putere

Astfel, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a decis să-l numească temporar în fruntea comunei pe agentul agricol, însă vidul de putere nu a fost rezolvat, în condiţiile în care acesta refuză să semneze documente oficiale.

Surse din rândul administraţiei locale spun că situaţia poate fi deblocată prin desemnarea unui viceprimar, ceea ce înseamnă că reprezentanţii majorităţii trebuie să ajungă la un punct de vedere comun. Disputa pentru funcţia de viceprimar se dă între doi membri ai PSD, fiul fostului primar şi un membru al partidului, care a căzut în dizgraţia filialei locale.

Dacă nu se va ajunge la un compromis politic, singura soluţie ar fi organizarea de alegeri anticipate, după ce primarul a murit.

LĂSAȚI UN MESAJ

*