Primăriile de sector susțin că unitățile de învățământ sunt pregătite să își primească luni elevii

Sursa, foto: Banul botosanean
Sursa, foto: Banul botosanean

Primăriile de sector din București susțin că unitățile de învățământ de pe raza lor sunt pregătite să își primească luni elevii, în unele dintre acestea efectuându-se lucrări de reparații și consolidare, informează Agerpres.

copii scoala tabletePotrivit unui comunicat al Primăriei sectorului 1, anul școlar 2015 — 2016 va începe cu „școli consolidate, reabilitate și modernizate și cu o ofertă educațională completă și atractivă”. „Grădinițele, școlile și liceele din sector sunt pregătite să-și primească elevii în cele mai bune condiții. Primăria sectorului 1 a finalizat lucrările de reparații curente la toate unitățile de învățământ, astfel încât noul an școlar să înceapă în condiții optime”, precizează comunicatul transmis vineri Agerpres.

Și reprezentanții Primăriei sectorului 2 susțin că unitățile de învățământ sunt pregătite să își primească elevii. Administrația locală precizează că, acolo unde a fost necesar, s-au efectuat reparații, unitățile de învățământ fiind dotate cu camere video de supraveghere. În școli și licee intrarea se face pe bază de cartele de acces.

Potrivit reprezentanților Primăriei sectorului 3, toate școlile din această zonă administrativă au fost reabilitate și consolidate, au internet wireless, iar profesorii au primit laptopuri.

Și în sectorul 4 la unitățile de învățământ s-au efectuat lucrări de reabilitare, igienizare și modernizare. Alte lucrări considerate necesare au vizat înlocuirea mobilierului deteriorat cu unul nou (bănci pentru elevi sau corpuri destinate depozitării cărților în bibliotecă).

În Capitală sunt 419 unități de învățământ, cu 715 clădiri, în care învață 257.000 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here