Primarii și președinții de CJ pot fi reprezentanți în asociațiile de dezvoltare intercomunitară

Senatorii au respins, miercuri, cererea de reexaminare a preşedintelui Traian Băsescu referitoare la propunerea legislativă prin care primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene sunt reprezentanţi de drept ai unităţilor administrativ-teritoriale în adunările generale ale asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară, informează Portalul Național de Administrație Publică.

senatPotrivit propunerii iniţiate de mai mulţi senatori PSD, primarii şi preşedinţii de CJ pot delega calitatea de reprezentant în adunarea generală printr-un act administrativ.

În cererea de reexaminare, preşedintele trage atenţia că proiectul de lege conduce la ”eludarea regimului incompatibilităţilor”, persoanele împuternicite să reprezinte interesele unităţilor în astfel de asociaţii fiind desemnate, la acest moment, prin hotărâre a consiliului local sau judeţean, ”în condiţiile respectării regimului incompatibilităţilor şi al conflictului de interese”.

”Considerăm că adoptarea acestui act normativ nu este oportună deoarece participarea primarilor şi a preşedinţilor consiliilor judeţene în organele de conducere ale asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară nu se justifică în mod obiectiv. Mai mult, soluţia legislativă ar avea un impact negativ deoarece ar conduce la eludarea regimului incompatibilităţilor”, se arată în cererea de reexaminare înaintată de către preşedinte Parlamentului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here