Primarii capătă atribuții pentru clasificarea hotelurilor, pârtiilor și plajelor

primariiPrimarii și președinții de consilii județene vor prelua de la Autoritatea Națională pentru Turism atribuțiile de clasificare a hotelurilor și restaurantelor, precum și omologarea pârtiilor și traseelor montane și autorizarea plajelor.

Prevederea figurează în proiectul strategiei de descentralizare a turismului, elaborat de Departamentul pentru IMM, Mediu de Afaceri și Turism și postată pe site-ul instituției.

Pentru perioada 2014-2016, Departamentul pentru IMM, Mediul de Afaceri și Turism își propune să pună la punct procesul de descentralizare în domeniul turismului, prin transferarea unor competențe exercitate în prezent de autoritatea publică centrală responsabilă în acest domeniu către autoritățile locale.

,,Descentralizarea în domeniul turismului reprezintă unul din instrumentele de implementare a Master Planului în turism 2007-2026, documentul de politică publică al cărui succes presupune adoptarea unor măsuri concrete, precum: promovarea României ca destinație turistică, sporirea competitivității economice și refacerea încrederii investitorilor în general, a clasei antreprenoriale în mediul de afaceri românesc”, se precizează în proiectul Strategiei pentru Turism 2014-2016.

În domeniul turismului, în contextul procesului de descentralizare se propune preluarea de către autoritățile administrației publice locale de la nivelul județului, respectiv a municipiului București, a unor competențe care vizează emiterea brevetului de turism, precum și autorizarea și clasificarea în turism, exercitate în prezent de Autoritatea Națională pentru Turism.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.