Primăria Sectorului 5 pregătește lucrări de amploare de reabilitare termică și construcția de parcări

FOTO: Life-Of-Pix/Pixabay.com
FOTO: Life-Of-Pix/Pixabay.com

Primăria Sectorului 5, condusă de Cristian Popescu Piedone are în plan să reabiliteze termic 91 de blocuri, dar și să construiască trei parcă etajate. În total, este vorba de investiții de aproape 500 de milioane de lei.

„Se aprobă contractarea și garantarea unei/ unor finanțări rambursabile interne în valoare de până la 200 de milioane de lei, cu o perioadă de tragere de până la 4 ani, o perioadă de grație de până la 4 ani și cu o maturitate de până la 15 ani”, prevede hotararea adoptată în Consiliul Local al Sectorului 5.

Primarul Sectorului 5 este împuternicit să negocieze și să semneze contractul/contractele de împrumut intern.

„Pentru continuarea Programului Local de Creștere a Eficienței Energetice, precum și realizarea investițiilor în parcări este necesară suplimentarea surselor de la bugetul local prin atragerea unei/unor finanțări rambursabile interne. (…)

Valoarea estimată de investitie a obiectivelor este de 495.775.875 lei (TVA inclus), astfel este estimat un necesar ce poate fi atras prin contractarea unei/unor împrumuturi rambursabile pentru investiții în suma de până la 200 de milioane de lei”, prevede referatul de aprobare.

În prezent, în Sectorul 5 se afla în reabilitare termică 130 de blocuri, proiecte contractate din 2019 și sistate sau tergiversate, ulterior. La începutul lunii iunie 2021 au demarat lucrările pentru alte 15 clădiri de locuințe și autoritățile locale planifică startul pentru alte 75 de imobile.

Cele trei parcări supraterane vor avea un număr total de 700 de locuri și vor fi prevăzute cu terenuri de sport și zonă verde la ultimul etaj.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here